צריכה ייעוץ בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה ייעוץ בבקשה
    אמא מודאגת
    05/05/2009

שלום רב,
    אני אמא לשלושה ילדים מקסימים. הגדול בן 6.5 ילד מקסים בד"כ מצליח מאד בלימודיו (כיתה א'), מאד חברותי וחכם. אתמול גילינו להפתעתנו שבמשך כמה שבועות הוא משתין בכוונה לצד האסלה ולא בתוך האסלה, זאת לאחר שבמשך כמה שבועות אני ובעלי חשבתנו שאולי יש נזילה בשירותים/צינור ביוב מאחר ולא חשבנו שאחד הילדים יעשה דבר כזה... אתמול להפתעתי תשאלתי את הילדים ובני הבכור הודה בכך שהוא עושה את זה בכוונה "בלי סיבה - כי זה מצחיק" לטענתו.
    הושבתי אותו לשיחה ושאלתי אותו אם יש משהו שמציק לו בביה"ס או בצהרון, הוא לא דיווח על משהו מיוחד ורק הבטיח שלא יעשה זאת שוב.
    אני ממש מודאגת שאולי זה מעיד על בעיה אחרת ואני לא יודעת מה לעשות.
    אבקש לציין כי בתחילת דרכו בבית הספר מצאתי חולצות ביהס גזורות, וכששאלתי אותו הוא אמר שזה מצחיק את החברים בכיתה כשהוא גוזר את החולצה. הסברתי לו שלא כל מה שמצחיק את החברים זה טוב לעשות ושאפשר להצחיק את החברים גם בדרכים אחרות שלא במעשים שובביים.
    הוא הבין ומאז הוא לא עשה זאת שוב.
    אני מבקשת ייעוץ - איך אוכל לדעת אם לילד בעיה עמוקה יותר או שפשוט הוא באמת רק "רוצה להצחיק ולצחוק"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה ייעוץ בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין מחכה לתשובה... תודה רבה

זקוקה לעזרה
    06/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי וודאות בהורות

זהורית אסולין שמחון
    09/05/2009

אחת המצבים הקיומיים שעלינו לשאת כהורים הוא שאף פעם לא נדע הכל על ילדינו, ואפילו יש חוויות רבות שלא נדע עליהם, ולכן עלינו ללמוד לתת אמון רבי בילדינו ובקשר שאם חס וחלילה הילד נפגע הוא יחוש בטחון לספר להוריו ולהעזר בהם. לכן ראשית אם את חוששת אל תעשי שיחת תחקור- אלא פשוט עם הרבה אהבה בדרך שמתאימה לך ולבנך העבירי לו את המסר שאתם אוהבים אותו תמיד ואם מישהו או משהו פוגעים בו תהיו שם תמיד לעזור לו ושלא יחשוש מלספר, נסי לברר עימו האם חש את הבטחון הזה- אם לא הוא ישתף אותך באילו מצבים אינו חש כך (מפחד שתבקרו אותו, שתכעסו עליו, שתענישו אותו, שתחשבו שהוא ילד מגעיל, רע) נסי להיות אמפטית לאמירות אלו ולא להדוף אותם ישר (זו תגובה שבד"כ מרחיקה וסוגרת ילדים עוד יותר). ספציפית לגבי התאור ששלחת נשמע שלילדך מאד חשוב להיות אהוד בחברה והוא מצא לעשות זאת דרך הצחקת החברים- נסי לסייע לו בדרכים אחרות בהם אפשר לרכוש את אהדת החברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו