מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים ממוותורד05/05/2009
שלום
ביתי בספטמבר תיהיה בת 6, עולה לכיתה א', שואלת אותי הרבה שאלות על המוות, או נכון יותר שאלות כגון אלה: אם תיהיה תאונה, מישהו יעבור באדום ו......", אם נלך בכביש ומישהו......" , "את מבטיחה לי שלא נמות?", המוות מאוד מטריד אותה. אני לא העלתי את הנושא אבל היא שמעה מסבא וסבתא על בן דוד וכו'. (אני זוכרת את עצמי בילדות גם מאוד מפחדת מהמוות). איך לנהוג? האם להעביר נושא, האם להבטיח לה שלא נמות, כי הרי היא לא מצליחה לתפוס את העניין, את מרחק השנים, אולי לא כדי להיות "אמיתיים" בנושא ובאמת להבטיח את מה שהיא רוצה לשמוע, ולתת לה כרגע את הביטחון הזה, סך הכל זה באמת נושא גדול מאוד.
אנא כוונו אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ממוות
זהורית אסולין שמחון05/05/2009התעניינותך של ביתך היא טבעית ותואמת גיל בטח במדינה כמו שלנו שסכנת המוות מרחפת יום יום דרך תרגילי בטחון שעושים להם בבתי הספר וכלה בציון יום הזכרון ויום השואה(בתקופות אלו השאלות הללו גוברות). מומלץ לא להכחיש את המוות ולהתעלם ממנו, את הדמות שעוזרת לה להבין את העולם עם כל המורכבות שבו ואם תתעלמי או תשקרי תפגעי באמינותך. אם את רוצה להעניק לביתך בטחון את יכולה לומר לה שאת עושה הכל כדי לחיות עוד הרבה שנים שומרת על בריאותך, מטפלת בעצמך וכך את עושה עבור כל בני הבית וגם עבורה. את יכולה לומר גם שכיום רוב האנשים מתים רק כשהם מאד זקנים אחרי שהם חיו חיים שלמים וארוכים (עובדה נכונה). אפשר גם לומר שהרופאים שלנו טובים והרבה בעיות רפואיות הם פותרים ועוזרים להחלמה. נסי לענות בצורה ממוקדת סביב שאלות שמעסיקות אותה (בד"כ אלו שאלות מה קורה אחרי המוות, מה קורה לגוף, האם לגוף כואב כשהוא מתחת לאדמה ועוד)
הסבירי לה כיצד לכל סכנה יש אמצעי התגוננות זהירות ושמירה כמו לחצות רק באור ירוק להסתכל בכביש לפני כן, חגורות בטיחות וכולי. השאלות של ביתך מעידות על כך שהיא גדלה ומתחילה להיות יותר מחוברת למציאות. אם את חשה שעיסוק זה משתלט על שאר העיסוקים ומפריע לתפקודה ביוםיום או להתפתחותה (נמנעת מלעשות דברים מתוך חרדת מוות כמו ללכת לחברים, לשחק וכו') אז כדאי לפנות להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)