מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לדר' שירי שדה שרביט - ילדי מפחאנה05/05/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים.
בני מאוד מפחד מהרבה דברים, כגון: קרוסלה שבה עולים על סוסים ומסתובבים. רכבת ,
סוסים אמיתיים, דמויות מסויימות, טון דיבור שונה, רעשים.
הוא מגיב בבכי , בהסתרת הפנים ומתעקש שלא לעשות.
הוא כל הזמן אומר לי שהוא מפחד.
כשאני מכינה אותו למפגש מסויים , הצגה וכו... הוא תמיד אומר לי "אני לא אפחד"
מה עליי לעשות? ממה זה נובע?
אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ד''ר שירי שדה שרביט07/05/2009אנה שלום,
הפחדים שציינת הםנשכיחים בקרב ילדים. נטייה לפחד היא אחד המאפיינים המולדים, שעוצמתו משתנה בין אדם לאדם.
גם בהינתן שבנך נוטה לפחד יותר מילדים אחרים בגילו, תוכלי לעזור לו להתמודד עם הפחדים ולהגיב באופן תואם יותר. הדבר הראשון המשמעותי הוא מתן לגיטימציה לפחד - פחדים וחרדות הם תכונות חשובות שהשתרשו באדם בתהליך האבולוציה, והרי הגיוני שהילד לא ירגיש נוח עם טון דיבור שונה, או רעשים. עדיף לחשוש ממצב כזה לא מוכר וצורם, כי אכן אפשרי שהוא מעיד על סכנה. כלומר התגובה ההגנתית של הימנעות היא טובה, אולם כדאי לעזור לו להיות מסוגל גם להתמודד עם הדבר המפחיד בעוד אופנים מלבד הימנעות. לכן, כשבנך מנסה לא לפחד, לגבי חלק מהדברים אפשר דווקא לומר לו: "זה בסדר לפחד, באמת יש כאן סוס מאוד גדול...", או משפט אחד ברוח אמירה זו, ואז להוסיף עידוד קל לגשת לדבר המפחיד, במידה והדבר מתאים. לגבי חלק מהפחדים, במיוחד אלו שאינם כ"כ משמעותיים לחיים - כמו פחד מקרוסלה, הייתי מניחה לו. במידה והוא משחק במשחקים אחרים בגן השעשועים, אזי להימנעות מהקרוסלה אין תופעות לוואי.
כמו כן, כדאי שתחשבי על מתן חפצים לבנך, שיוכלו להרגיע אותו כאשר הוא מפחד - בובת פרווה, דמות שהוא אוהב, "כדור אומץ" וכדומה.
כאשר את רואה שבנך מתקרב ומנסה להכיר גירויים מפחידים, רצוי מאוד לעודד אותו ולשבח אותו על כך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
