בן 3 שעושה מה שבא לו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3 שעושה מה שבא לו
    דנה
    06/05/2009

שלום,

בני בן ה 3 ילד בכור, מפונק. לפני 10 חודשים נולדה לו אחות.
    הוא נמצא כרגע בשלב של לעשות הכל לבד. שלב טבעי ואנו משתדלים לזרום איתו. הבעיה מתחילה כאשר אנו עושים משהו שהוא רצה לעשות מבלי שהוא הודיע על רצונו בכך (לדוג': להכניס את המפתח לדלת, לנעול את האוטו) הוא מתחיל לצרוח ולהשתולל בצרחות אימים והשתוללות מבלי להפסיק גם למשך 15 דק'. ברוב הפעמים אנו נותנים לו לעשות בין אם זה לצאת שוב מהבית ושהוא יכניס את המפתח ובין אם זה לגרוב שוב גרביים כדי שהוא יוכל להורידם.
    לעיתים לאחר שהוא מתחיל לצרוח ואני נותנת לו הזדמנות לעשות לבד את הדברים הוא מסרב. כשאני מתחילה לעשות אותם (למשל להלביש אותו) הוא מתחיל שוב להשתולל וחוזר חלילה. בשלב הזה אני מודיעה לו שאם לו ינעל את נעליו עכשיו לדוג' אני יעשה זאת. מחכה כמה שניות ועושה זאת תוך כדי צרחות וטירוף מוחלט. כעונש אני שולחת אותו להרגע בחדרו.
    אנחנו מותשים!! איך מחזירים אותו לתלם?
    יש לציין שהוא מוציא את תסכוליו על אחותו הקטנה במכות והצקות בלתי פוסקות
    מחכה לעזרתכם... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 שעושה מה שבא לו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות

נעמה סבג שמש
    06/05/2009

היי דנה,

ילד בן 3 לא יכול "לעשות מה שבא לו" אלא אם כן ההורים מאפשרים את זה!

כשהוא מבקש לעשות דבר מה בצרחות או בהשתוללות, אסור לאפשר לו.

עצמאותו חשובה וזה בסדר שהוא רוצה להתנסות, אבל יש דרך לבקש. חשוב להקנות לו כישורים חברתיים ובטח ערכי כיבוד אב ואם.

כדאי שתקבלי הדרכה ותדעי לנהוג בו בסמכותיות כך שלא תאפשרי התנהגות זו אך תאפשרי לו לפתח את עצמאותו.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו