מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 10 עבודה בקבוצה ועודאילנה06/05/2009
שלום רב!
1.בשיחה ביום הורים אם המורה של בתי בת העשר, המורה ציינה בפני שבתי לא מוכנה או לא רוצה לעבוד בקבוצה. בתי תלמידה טובה אם ציונים גבוהים ויכולות למידה מצויינים, עובדת בזוגות נפלא ומורות מאוד אוהבות ומרוצות ממנה. שאלתי אותה מדוע היא לא מוכנה לעבוד בקבוצה והיא ענתה לי שהיא מרגישה שהם מעקבים אותה. היא עושה דברים מהר ומרגיז אותה שלא כולם עומדים בקצב שלה והיא מהר משתעממת מזה.
שאלה האם יש צורך להתעקש שכן תעבוד בקבוצה או שלבקש מהמורה לאפשר לה לעבוד לבדה או לפחות בזוג?
2. לבתי יש חברה טובה מגן חובה והן חברות 5 שנים. השנה נכנסה לכיתה ילדה חדשה, מאוד נחמדה והן יתחברו איתה. לאחרונה שמתי לב שבתי לא נפגשת ולא מדברת אם חברתה הטובה כמעט שבועיים(הן תמיד דיברות מיליון פעמים בטלפיון ביום והלכו אחת לשניה כמעט כל יום). דיברתי אם מורה והיא אמרה לי שכנרא בתי מאוד מקנא לחברתה הטובה כאשר היא הולכת אם הילדה החדשה, עד כדי כך שלא מוכנה לשחק אם ילדים אחרים בהפסקה , אלה להיצמד למורה. שוחחתי גם אם אמא של חברתה והיא אמרה לי שבתה התלוננה שבתי לא מדברת איתה ולא מתיחחסת אליה יפה. ניסיתי לדבר אם בתי והיא לא שיתפה איתי פעולה , אמרה שהכל בסדר והיא "לא שמה לב שחברתה הטובה לא מתקשרת ולא בא אליה". לשאלתי אם היא קצת מרגישה לא טוב אם העובדה שחברתה הולכת אם ילדה החדשה, ענתה שלא מפריע לה בכלל, כי גם היא חברה שלה. אני יודעת שעובר אליה משהו, אבל לא מצליחה לעודד אותה לדבר איתי ולשתף ברגשותיה, מאוד כואב לי ועצוב לי שאני לא יכולה לעזור לה, למרות שתמיד ציינתי שהיא יכולה לספר לי הכל ועד עכשיו היא היתה מאוד פתוחה איתי ודיברנו על הכל. אני לא מצליחה להבין מה קרה הפעם?
אנא עזרו לי לעזור לילדתי. תודה מראש וסליחה על האורך הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתמודדות חשובה
רבקה זיו06/05/2009הי אילנה,
מיומנויות של שיתוף פעולה ובכלל עבודה בקבוצה הם חיוניים ביותר להתפתחות החברתית והרגשית של הילד. חשוב שילד ידע להתמודד בקבוצה עם ילדים בעלי יכולות שונות, סגנון למידה שונה וכן הלאה. עצם השיתוף, סיעור מוחין, הויתור, ההתמודדות עם מגוון של דעות והקבלה של האחר חיוניים בכישורי התקשורת הבינאישית. כדאי להעביר לבתך את המסר מה היא יכולה להרויח מעבודה קבוצתית. כמו כן, כדאי לרתום את המורה לכך שתיזום הכנת פעילות לכיתה בקבוצה שבה בתך תהיה שותפה. רצוי שפגישת העבודה תתקיים בביתכם (מקום בטוח). רצוי שהמורה תבנה יחד עם הקבוצה את הפעילות תוך הגדרת תפקידים ברורה דבר שיפחית עימותים בשלב הראשון. ברגע שבתך תהנה מהעשייה הקבוצתית, אולי תרצה להתנסות בה שוב.
לגבי הקשר עם חברתה הטובה. אני מבינה עד כמה קשה לך לראות את בתך חווה תקופה קשה זו מבחינה חברתית ואת רצונך העז לעזור לה. אבל בתך הבהירה לך שבשלב הזה היא מעדיפה שלא "תתערבי". יתכן ואת לוחצת עליה שתשתף אותך. בשלב הזה כל שעלייך לעשות הוא להרפות ולחכות שבתך תרצה לעשות זאת. חשוב שתאמרי לה שאת נמצאת תמיד בשבילה וברגע שתרצה לדבר את שם בשביל להקשיב ולסייע .......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)