חברויות בגיל 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברויות בגיל 5
    קוקלה
    07/05/2009

שלום רב,
    ביתי כמעט בת 5 שמתי לב כבר תקוםה ארוכה שהילדה "סנובית" (מצטערת על המילה הבוטה אך רק כך- בלי מילים יפות יותר הבעיה תובן כהלכה).
    היא לא נעימה לחברה, היא תמיד מטיפה מוסר ומלשינה והדיבור שלה מאוד מחנך... אני יודעת שזה בגללי כי זה מה שהיא ספגה אבל בכל-זאת האם יש משהושאני יכולה לשנות?
    לא עושה רושם שזה מפריע לה (זה יותר מפריע לי כי אני רוא את זה וגם בגלל שגם אני אדם לא חברותי במיוחד והייתי רוצה שביתי תהיה אחרת...
    מה ניתן לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברויות בגיל 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סנובית ?!

ליאת גרוס
    08/05/2009

שלום יפית
    יש הרבה בנות סנוביות בגיל 5 שמתיישרות בהמשך כך שזה יכול לעבור מעצמו.
    האם ילדות מתרחקות ממנה ? או שזה בעיקר תחושה שלך שהיא לא נעימה לחברה?
    הדברים שאת יכולה לעשות:
    1. לנסות ולהסביר, רצוי בעקבות התנהגות ספציפית כדוגמא. ההסבר לא צריך לבוא לביקורת או כעס אלא פשוט להסביר לה שאם תמשיך כך חברות עלולות להתרחק ולבדוק אם היא רוצה שתסבירי לה מהי הדרך הנכונה. חשוב לחזור על ההסברים והמסר במספר מקרים.
    2. להגיד לה שמהיום אתם מתעלמים ממה שאומרת כהלשנה. פשוט להגיד שלא מלשינים ולכן לא מתייחסים לדברים שאמרה.
    3. כנראה כש מטיפה מוסר בעצם רוצה להגיד משהו אחר, על עצמה, ועל איך היא מרגישה בסיטואציה. אם את בסביבה תנסי לבקש ממנה לדבר על עצמה ולא לאחר. לשאול אותה מה היא מרגישה באותו רגע, למקד את תשומת הלב בה ולא באחרת.
    4. בלי לשנות סדרי עולם - קצת דוגמא אישית...
    5. להעביר מסר שדברים שעושים אחרים אינם באחריות שלה. כל פעם שמחנכת לאמר לה שזו אינה האחריות שלה אלא של הורי הילדה. כך ילד אחראי רק על עצמו והיא יכולה רק לבחור עם מי רוצה לשחק.
    מקווה שעזרתי

ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו