מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנקופרזיסמשה07/05/2009
שלום לכם !
בני בן 10 וסובל מהתופעה הנ"ל.רופא גסטרו טען שהוא כעקרון בריא והטיפול זה חוקן ביום שאין יציאה.
היינו גם אצל פסיכולוג קליני לילדים בתקופה של כ-15-20 פגישות משותפות של הילד ואתנו - ההורים .
גם זה לא הועיל והפסקנו.
כרגע הילד לא רוצה חוקן
לא רוצה טיפול פסיכולוגי אחר (קראתי שהפסיכולוג צריך לעבור התמחות ספציפית בתחום ,מה שלא היה לפסיכולוג שלנו.) יושב בשרותים יום יום אבל עושה פעמיים בשבוע בממוצע.מלכלך לפעמים .
נותנים לו תרופה טבעית שאמורה להקל על היציאה אבל לא על בסיס קבוע .
אנחנו עובדי עצות - הילד לא רוצה כלום . מה עושים ?? איך אפשר ילד להכריח לקבל חוקן או ללכת לפסיכולוג נוסף . ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקומפרסיס
ליאת גרוס08/05/2009שלום משה
לפני שמנסים לשכנע את הילד כדאי להתייעץ עם גסטרולוג נוסף.
לדעתי הלא מקצועית בנושא, לא חייבת להיות יציאה כל יום, וחוקן קבוע אינו דבר בריא. האם הוא סובל מכאבי בטן יום יום ? האם ההתלכלכות היא בתדירות גבוהה ? האם הילד מראה סימנים אחרים לבעייה רגשית ?
אם התשובות הן חיוביות אני ממליצה לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג המתמצא בנושא . במצב הנוכחי לא הייתי לוחצת על הילד ללכת לטיפול. הדרכת הורים טובה אצל פסיכולוג המתמצא בנושא יכולה להיות יעילה לא פחות מטיפול עבורו. אולי אפילו יותר. תוכלו לקבל עצות כיצד לנהוג על מנת לקדם פתרון לבעייה.
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקופרזיס -המשך
משה09/05/2009
הרופא המליץ על הטיפול לתקופה של כ-3 חודשים ולא על בסיס קבוע .
הילד לא מתלוננן על כאבי בטן
הילד מלכלך תחתונים בתדירות של פעם בשבוע בערך .
הילד עד כמה שידוע לנו לא מראה מצוקות רגשיות אחרות .
אבל ...אני שואל שנית האם שתי יציאות בשבוע זה בסדר ?? ובכל זאת הוא עדיין מלכלך תחתונים לפעמים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקומפרסיס -המשך
ליאת גרוס10/05/2009שלום משה
גם שלושה חודשים , חוקן כמעט יומיומי נראה לי משהו מאד לא בריא. אני לא רופאה ולא מומחית בנושא אבל משהו לא נשמע לי טוב ואני מציעה מאד להתייעץ עם גאסטרולוג נוסף, בעיקר כשאתה אומר שאין לו כאבי בטן. לדעתי הלא מקצועית יש אנשים רבים שאין להם יציאות יומיומיות וזה נורמלי לגמרי.
לגבי ההתלכלכות, זה בהחלט מחייב התערבות. קודם חשוב לשלול בעיה רפואית ואח"כ לפנות להדרכת הורים. בעיה זו קשורה הרבה פעמים לאינטראקציה בבית, ולכן הדרכת הורים תהיה יעילה
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)