שליטה והתפרצויות זעם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שליטה והתפרצויות זעם
    איילת
    08/05/2009

שלום רב,,
    ביתי בת שנה ו 11 חודשים. בעלי ואני שומרים מאוד על נושא של גבולות בבית, חינוך מה מותר ומה אסור. בחצי שנה האחרונה ואף יותר מכך ביתי מתעקשת על דברים ופשוט לא מוכנה להקשיב לנו כגון: מי יקלח אותה, מי ילביש, עם מי היא תלך לשטוף פנים בבוקר וכו' .היא פשוט משחקת בנו כמו פינגפונג אני מתחילה לקלח אותה ואז היא מבקשת את אבא - הוא מגיע ואז היא מבקשת שוב אותי וזה חוזר על עצמו. אם אנחנו מסרבים להקשיב לה ומי שהתחיל לקלח אותה ממשיך היא פשוט משתוללת וצורחת בצורה היסטרית ביותר. השבוע הוצאנו אותה מהאמבטיה בגלל הבכי ולקחנו אותה לחדר והיא השתוללה על המיטה, דפקה את הראש בקיר וקראה לי בצרחות נוראיות שאבוא להמשיך לטפל בה. אחרי רבע שעה של צרחות פשוט נשברתי והלכתי אליה. כמובן שהיא מיד נרגעה.
    אודה על קבלת מענה.
    בברכה,
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שליטה והתפרצויות זעם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעיתי בגיל - ביתי בת שנתיים ו 11 חו

איילת
    08/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה והתפרצויות זעם

ליאת גרוס
    09/05/2009

שלום איילת
    בטח שמעת על "גיל שנתיים הנורא" שנמשך עד גיל 3-4. זהו הגיל בו ביתך גילתה את עצמה , הבינה שיש לה רצונות משלה ושיש לה כוח להשיג אותם. חשוב לתת לה מקום לממש חלק מרצונותיה, לאפשר לה לבחור, ולא להתנגד לכל מה שמבקשת. מצד שני חשוב מאד ללמד אותה כבר משלב זה שלא כל מה שרוצה יכולה לקבל ושמי שמחליט זה אתם. אם את "נשברת" את פשוט מלמדת אותה שהתנהגותה המתפרצת יעילה ושכדאי לה להמשיך כך.
    הצבת גבולות היא דבר מורכב וקשה ליישום. נשמע לי שבתכם עקשנית לא קטנה. חשוב להיות נחושים, עקביים ומאוחדים. אם תצליחו יהיו גם לכם וגם לה חיים קלים יותר.
    אם קשה אפשר וכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי לקבלת כלים.
    כמו כן חשוב להבהיר לה שאתם מחליטים מי מטפל בה ובנושא זה אין לה בחירה (חוץ מאולי בסיטואציות מאד ספציפיות שאתם החלטתם עליהן מבעוד מועד למשל ניתן לה להחליט מי מספר לה סיפור היום).
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו