הורים גרושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הורים גרושים
    רונית
    08/05/2009

שלום,
    אני אמא גרושה שמגדלת את שלושת ילדי בגילאי התבגרות כמיטב יכולתי, אני משתדלת להשקיע את מיטב כספי שבקושי יש לי בנושאי חינוך, כי זאת השקפתי.
    ילדי בן ה 17 וילדי בן ה 12 עושים יד אחת נגדי ומעבירים ביקורת על ההתנהגות שלי תוך השוואה לאביהם. הם מעירים כל הזמן הערות קטנוניות, כך למשל הם שואלים מדוע לא התייחסתי ליום הולדתו של בן ה 12 בעוד שאם היו גרים עם האבא הוא היה בוודאי משקים קום כדי להכין לו עוגה.
    בעוד שאני קניתי לבני מתנה גדולה מבעוד מועד וגם תכננתי לו יום הולדת עם חברים מהכיתה בשבוע הבא.
    כיצד ניתן למנוע מהם כל הזמן להשוות ולעקוץ.
    אבקש לציין כי הגרוש שלי "מרעיל" אותם כל הזמן בעוד שאני לא אומרת דבר רע על האב למרות שאם הייתי רוצה היה לי גם הרבה מה לומר. לעיתים אפילו אני אומרת להם כל הכבוד לאבא שלכם שעושה עבורכם רק כדי לתת להם הרגשה נעימה. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים גרושים

ליאת גרוס
    09/05/2009

שלום רונית
    לא פשוט לגדל מתבגרים ובטח לא בסיטואציה שאת מתארת... ילדים להורים גרושים משווים ובדר"כ מעבירם יותר ביקורת על ההורה שאיתו גרים בשגרה. אם היו גרים קבוע אצל אביהם היו מעבירים ביקורת על אבא ומצדדים בך.
    לדעתי כאשר בנייך מעירים את הערותיהם חשוב לא לקחת קשה. חשוב להעביר ישר את המסר שאת זה לא אבא וזהו. אין מה להשוות. את אמא שלהם ואת אוהבת אותם ופועלת לפי מה שאת מאמינה. אין מה להיכנס לדיונים בנושא. את לא צריכה להיכנס למקום מצטדק. זה מחליש אותך ובדיעבד גם אותם.
    את תראי שעוד כמה שנים הם ידעו להעריך אותך יותר ויוכלו להביט באופן ביקורתי על האופן בו מרעיל אותם אביהם נגדך...
    חכי ותראי

בהצלחה בינתיים
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

רונית
    09/05/2009

וואו תודה ממש השכלת אותי בנושא וגם עודדת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף...

ליאת גרוס
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו