ילד חסר ביטחון,חרדתי,איך לעזור לו?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חסר ביטחון,חרדתי,איך לעזור לו?
    לילך
    20/03/2007

יש לי ילד כבן 3.5 הוא לא מתקשר עם הגננת רק עם הסביבה הקרובה לו המשפחה ושני אחיו.
    ילד מקסים ואוהב ,ילד OVER רגיש.
    כל כך עדין !
    פשוט מפחד מילדים זרים. גם בגן ובגנים ציבוריים.הוא בוכה בזמן האחרון ואינו רוצה ללכת ללכת לגן.
    הוא אומר:"לא כיף לי בגן אני לא רוצה ,לא אוהב להיות בגן."ואני אומללה בשבילו.
    יש לציין שהוא ילד חכם וקולט הכל.
    אני רוצה עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד חסר בטחון

שרון באומל
    21/03/2007

שלום טובי
    אין מספיק אינפורמציה לגבי הילד שלך, כך שקשה להבין מה עובר עליו. הייתי מציעה להתייעץ עם הגננת, ואולי כדאי גם להתייעץ עם איש מקצוע. אם הוא נמצא בגן ציבורי, יש לשירות הפסיכולוגי חינוכי פסיכולוגים שמגיעים לגנים ליעוץ.
    אני מציעה לא לחכות, כי המצוקה שלו יכולה להחריף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנו לו זמן

ענת זפרני
    22/03/2007

להיות קטן זה נורא קשה.
    פרידות בעיקר. לקטנטנים... זה בלתי נסבל.
    הייתי מציעה לך לתת לו את הזמן ולהמליל כל הזמן את הרגש: "אני רואה שקשה לך, אני מבינה שאתה מתגעגע", מצד שני להעביר מסר שאת חייבת ללכת לעבודה והעבודה שלו זה הגן. אתם תפגשו בסוף היום. אפשר לשאול אותו אם הוא רוצה לקחת משהו מהבית לגן, תמונה שלכם שתהיה אצלו במגירה או דובי.. כל דבר שיכול להקל.
    הכי חשוב זה לשדר אמפטיה ולא להכנס יחד איתו לסחרור של חרדת הנטישה - ילדים אלופים בלזהות מתי יש כפתור שמפעיל את ההורים וההזדהות שלך איתו (שהיא מקסימה!!!) מאוד בולטת.
    בה צל חה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לילך
    22/03/2007

לענת זפרני, תודה רבה על תשובתך המרגיעה .מילה טובה ויחס יכולים לתת המון, מעבר למה שחושבים ...תודה על העידוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה מקרב לב על היחס והתשובה.

לילך
    22/03/2007

כבר עושה לי טוב שיש מענה ,אכן אני אפגש עם פסיכולוג ביחדה לגיל הרך. אני מרגישה שהגננת יכולה לעזור לנו יותר אבל זה לא כך.היא יכולה לנסות יותר לרכוש את אמונו.כמו שהאמון שלנו נבנה בהדרגה...
    הדבר היחיד שהיא אמרה לנו שיועצת הגן צפתה בו, והוא אחרת לגמרי בשעורי הריתמקה .הוא שר ,ומשתתף, ושמח.אני גם טיפוס שקט ,חששן,אולי מעט חסר ביטחון ואוהבת את הפינה והשקט שלי ,אני מנסה להשתנות למען ילדי. כל הזמן עם היד על הדופק, שילמדו ממני דברים טובים,שיבנו את עצמם בצורה חיובית.אסרטבית ועם ביטחון...
    ושוב תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לספר

לילך
    22/03/2007

שכחתי לספר שבני בן השלוש וחצי ,סובל מעציריות כרוני .עושה את הצרכים(קקי)בעמידה במיכנסיים.הוא מאד סובל וכואב לו. קיבלנו ממומחה אבולק, שזה הוא סירופ, אבל אני משתדלת לא לתת לו על בסיס קבוע.ילדי לא אוכל שום ירקות או פירות, הוא לא מוכן,חשבתי שזה יעבור, אך המצב כך כבר ,כשנה וחצי.אני לא מכריחה בשום אופן...הוא אוכל לעיתים בשר, אורז,קורנפלקס,ושוקו.אודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו