ילד בן 6 - בעיות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 - בעיות בגן
    אורין
    10/05/2009

שלום לכן,

בני בן 6 בגן חובה, עברנו דירה השנה (אחרי כ-4 מעברים מאז שנולד), יש לי עוד ילד בן שנתיים,
    מתחילת דרכו בגן, אנחנו מקבלים פידבקים שליליים על ההתנהגות שלו בגן, אלימות פיזית מילולית, והתחצפויות .
    בחודשיים האחרונים העניינים נרגעו, רובם, אך בשבוע שעבר שוב פנתה אליי הגננת ואמרה שאחד הילדים בגן התלונן להוריו כי הוא מפחד מבני מכיוון שההוא מאיים עליו שאם לא יעשה דברים מסויימים הוא יזיק לו, כמו: לאכול פרוסה אחת בבוקר, לזרוק אבנים, להתחצף לגננת, היא אמרה שהוא השתמש במילים כמו "אני ארצח אותך" - זה מאוד הפתיע אותי, לאור העובדה שבני לא מתנהג כך בבית, הוא ילד מקסים, מאוד חכם, עוזר בבית, שואל שאלות מאוד חכמות לגילו.
    כל האנשים שמכירים אותו, כולל הצוות בגן, אומרות שהוא בוגר לגילו מבחינה שיכלית וורבלית.
    כששאלתי אותו בנושא זה, הוא אמר בהתחלה כי לא עשה זאת, ואח"כ אמר לי שהוא אמר "סתם" - הסברתי לו שזה לא מקובל ושילדים לא צריכים לפחד ממנו והוא לא יאיים או יכה אף אחד.
    אנחנו (בעלי ואני ואף כל בני המשפחה המורחבת,כל הזמן בהזדמנויות שונות, מדברים איתו בנושא אלימות).
    בתחילת השנה כשזה היה קורה לעיתים דחופות (שהוא היה מרביץ, או אומר מילים לא יפות) נתנו לו עונשים שונים (לא לראות תוכנית אהובה, לא לשחק במחשב, לקחת צעצוע אהוב ליום יומיים), זה עזר אבל ככל הנראה לא הפסיק את העניין לגמרי.
    שוב חשוב לי לציין שהוא לא אלים בבית גם לא מתבטא בצורה לא הולמת (לא מקלל), הוא ילד טוב, שובב כמו כל ילד ובודק גבולות כמו כל ילד אבל אין אפילו דמיון בין מה שאנחנו מכירים בבית לבין מה שקורה בגן.

אני מבקשת מכן עצות חינוכיות להפסקת ההתנהגות של בני.

תודה רבה לכן מראש,
    אורין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 - בעיות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות תוקפנית בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2009

אורין שלום,
    לא ברור משאלתך האם ההתנהגות התוקפנית של בנך החלה להופיע רק בגן הנוכחי, או שהיא מתחילת דרכו במסגרות חינוכיות. השאלה מתחדדת לאור הפער בין התנהגותו בבית לבין התנהגותו בגן. לא כדאי לשים הכל על הילד, לעתים תגובות כאלו מעידות על מצוקה שקשורה בגן או במקומות אחרים, וחשוב להבין מדוע הוא נוהג באופן כזה. למשל, היכן שאב את הביטוי "אני ארצח אותך".
    כדאי לברר עם הילד, מדוע הוא מתנהג בתוקפנות , באלו מצבים הדבר קורה ומה הוא חושב שישיג בכך. רצוי מאוד לשוחח על כך גם עם הגננת ועם פסיכולוג הגן, ולבקש מהם לנסות למפות את המקרים בהם ילדיכם נוהג באופן לא רצוי, ומתי הוא כן מתנהל באופן יותר משתף פעולה.
    לגבי התגובות - ילדים בגיל של בנך מגיבים היטב למערכת של חיזוקים וסנקציות, דהיינו שבחים ופרסים על התנהגויות משתפות פעולה, מכבדות וכדומה (כולל מחמאות מילוליות), ועונשים על התנהגויות שליליות ואלימות. כדאי שההתנהגויות הרצויות והלא-רצויות יוגדרו במדויק, על מנת שהילד יבין מדוע הוא מקבל עונש ויוכל לצפות לו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :-)

אורין
    13/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו