מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עידוד לימודיםנטע10/05/2009
שלום רב ,
שמי נטע בר-יוסף ואני פונה אליכם בגלל האחיין שלי נעם בן -7.5 .
יש לו בעיות בלימודים בעיקר להכין שיעורי בית וכתיבתם ביומן,הבאת ציוד מלא לבי"ס.
אני רוצה להכין לו איזושהי טבלה שתתיתן לו מוטיבציה ורצון להתליח איפה שקשה לו.
איך כדי לי לעשות זאת?חשבתי על טבלה שבה הוא ידביק מדבקה כל פעם שהוא עשה בהצלחה את אחת המשימות וכדי שלא יתרגל לצ'ופר (כי כבר התחילו המשפטים של מה יצא לי או מה תתני לי אם אני אעשה ככה וככה ...) רק אחרי כמות מסויימת של מדבקות הוא יקבל צ'ופר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצוב התנהגות
ליאת גרוס10/05/2009שלום נטע
טבלת עיצוב התנהגות יכולה בהחלט להיות יעילה אבל צריך לדעת כיצד להשתמש בה כדי לא לשרוף את הכלי. אני מוסיפה כמה כללים כלליים מסדנא שהעברתי:
עיצוב התנהגות:
1. בחרי התנהגות שלילית שהכי ניתנת לשינוי והגדירי אותה במדוייק.
2. ערכי תצפית כדי לכמת את מספר הפעמים בה ההתנהגות הזו מופיעה כיום.
3. הגדירי מטרה ברורה , רצוי תוך ניסוח חיובי, שנראה לך שהיא ניתנת להשגה.
4. קבעי מדד מדוייק להצלחה..( למשל מספר הפעמיים בהם עשה/לא עשה X). או חלוקת היום ליחידות)
5. ערכי חוזה , בו יהיה הילד שותף עד כמה שאפשר. בחוזה יוגדרו המטרות והתגמולים.
6. חשוב ללוות כל תגמול פיזי בחיזוק מילולי חיובי.
7. חשוב להיות עקביים!!!!!!!!!!!
8. חשוב לשנות , להוסיף ןלגוון.
אוסיף גם ש:
1. תבחרו דבר אחד ולא כמה. כדאי לבחור את הדבר שהכי קל לשנות ורק אחרי שבוע מוצלח להוסיף עוד מטלה.
2. תוודאי שבעיית שיעורי הבית אינה קשורה בקושי לימודי אמיתי. או שבעיית סידור התיק אינה קשורה לקשיי התארגנות קשים.
3. זה בסדר שמצפה לצ'ופר
4. חשוב להגדיר שכל יום יכול לקבל מדבקה ואם משיג 5 מדבקות בשבוע מקבל את הפרס. (לא צריך את כל ה7)
חשוב שיהיה מעורב בחוזה ובבחירת הפרס
חשוב שהפרס לא יהיה בומבסתי...
5. חשוב לבדוק כל יום ולא לפספס
עדיף לעשות זאת תוך ליווי של איש מקצווע, כי יש הרבה מקומות שאפשר ליטפול בתהליך וככה הורסים כלי שלא תמיד אפשר להשתמש בו בפעם השנייה.
מקווה שעזרתי
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצוב התנהגות, פרפקציוניזם ופחד מכי
דורית19/05/2009שלום רב,
הגננת של בתנו, בת "רבע לשש", המליצה על עיצוב התנהגות כאמצעי להתמודד עם בעיות של ניהול כעסים ותסכולים. יש לי קצת חשש מהשיטה (כלכלת אסימונים וכיוב') כי אחת הבעיות המרכזיות של הילדה זה פחד מכישלון (ומה אם אני לא אעמוד במשימה? ואם אני לא אקבל כוכב?...) שגורם לה לזעם רב. אנחנו מחפשים אשת מקצוע (עם העדפה לאישה...) שתוכל ללוות אותנו בתהליך, ללמד איך ולעקוב אחרי הביצוע וההתפתחויות. אנחנו באזור עמק חפר. אם יש המלצות נודה מאוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצוב התנהגות
ליאת גרוס19/05/2009שלום דורית
אם בונים עיצוב התנהגות כמו שצריך, הילדה אמורה לחוות מעט מאד כישלונות , אם בכלל. הרעיון הוא חוויה של הצלחות תוך מתן חיזוקים באופן שיעלה תדירות של התנהגות רצויה. חשוב להגדיר מראש התנהגות בה מסוגלת לעמוד וגם אז הקריטריון להצלחה שבועית הוא הצלחה חלקית ולא מלאה. אם יש כשלונות רבים , משהו בתכנון עיצוב ההתנהגות לא בסדר. לכן, נראה לי נכון לבנות טבלה כזו עם איש מקצוע וטוב שאתם מחפשים.
אני מכירה מישהי טובה בפרדסיה. זה קרוב לעמק חפר ? אם כן, התקשרי אלי ואתן לך את מספר הטלפון שלה.
בהצלחה
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דורית20/05/2009תודה רבה. פרדסיה זה די קרוב לנו. בוודאי אצור איתך קשר בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קטן
חגית19/05/2009נכנסה לגן בגיל שנתיים וחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)