קשיי פרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה
    לימור
    15/08/2007

אני אם ל 3 בנים,הבכור בן8.וחצי האמצעי בן4 וחצי והקטן בן שנה וארבעהחודשים.
    בני הבכור ילד שקט וממושמע ,האמצעי שובב ובעל בטחון עצמי בבית,אך כשיש מסיבה אצל חבר הוא אינו מוכן להשאר ללא נוכחותי,כמו כןמתקשה להפרד ממני בבקר ולהכנס לגן ללא בכי ,בלילה אינו הולך לישון לפני שהוא קורא לי ולבעלי אל החדר ומבקש את נוכחותינו מספר פעמים,או שהוא צועק ומשמיע קולות,כל זה החל לאחר חופשת הפסח,אנו קושרים זאת לקינאה ותשומת לב למרות שהוא מקבל הרבה תשומת לב,האם זה נכון? ומה עלינו לעשות בהתחשב בעובדה שהילד הולך עוד מעט לגן חדש?כיצד לרכך את הפרידה בבקר?וכיצד לגרום לו ללכת לישון בקלות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה

שרון באומל
    18/08/2007

שלום לימור
    בהקשר לגן החדש, אני מציעה לקנות מחברת עם כריכה קשה ולכתוב ביחד עםבנך ספר על כך שהוא הולך לגן חדש. כדאי שהסיפור יכלול מה יש בגן, את סדר היום פחות או יותר, את הפרידה בבוקר, ואת הרגשות המתעוררים לאחריה, ואת דרכי ההתמודדות האופציונאליות.
    בהקשר לפרידות האחרות, נשמע שזה נושא שדורש תשומת לב מיוחדת אצל בנך. קחי בחשבון שגם ההירדמות בלילה היא פרידה. הייתי מציעה או דרך משחק או בשיחה פשוטה לומר לו "שמתי לב שכשאנחנו הולכים למישהו, מאוד קשה לך להגיד לי בי בי" ולשאול אותו מה הוא מרגיש כשאתם נפרדים. לאחר מכן לנסות למצוא ביחד דרכים שיקלו עליו את הפרידה. כנ"ל בלילה - אולי כדאי לשנות מעט את טקס ה"לפני שינה".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו