שינוי בהתנהגות כשנמצא בגן.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות כשנמצא בגן.
    ימית
    11/05/2009

בני בן השש בגן חובה וכבר כמה חודשים הוא מתלונן שמשעמם לו בגן ולכן הוא מפריע באופן קבוע בגן, יוצא לחצר כשכולם בתוך הגן ולא מסכים לחזור (מה שמצריך מהעוזרת להשאר יחד איתו מחוץ לגן רוב היום). אין לי בעיות איתו בבית והוא מגיב יפה לאחותו בת השלוש גם כשהיא מציקה לו.
    כמעט פעמיים בשבוע מתקשרים מהגן ומבקשים שאבוא לאסוף אותו כי הוא מפריע לסדר היום בגן והן לא משתלטות עליו.אחרי הגן הוא הולך לצהרון ושם אין אף לא בעיה אחת.
    נפגשנו עם פסיכולוגית מהגן ומה שהיה לה לומר זה שבני נורא חכם ויודע לתמרן את המערכת כפי שהוא רוצה! פתרון היא לא נתנה ובינתיים אני ובן זוגי בכל פעם צריכים לצאת מהעבודה ולאסוף אותו הביתה.אני מענישה אותו ומונעת ממנו לצפות בטלויזיה או לשחק במחשב אבל זה לא עוזר
    ולמרות שהוא בכל בוקר מבטיח שיתנהג יפה ולא יפריע בגן זה שוב קורה לו, הוא ממש לא מצליח לשלוט בעצמו? באמת שהוא נורא חכם ומתקדם מבחינה לימודית כילד בכיתה א' או ב' אבל מה יקרה בשנה הבאה שיהיה חייב לשבת בכיתה ולהסתובב בחצר לא יאפשרו לו? בן זוגי מפחד שפגישות עם פסיכולוג לא יעשו לא טוב כי הוא סך הכל משועמם אבל אני אובדת עצות כי ניסיתי הכל והבעיה עדיין ממשיכה.
    מה עושים????

בנוסף יש לו חוברות עבודה בכדי שיוכל להעסיק את עצמו בזמן הגן אך ללא הועיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזלת ידם של הצוות.

נעמה סבג שמש
    12/05/2009

ימית שלום,

על פניו, מה שאת מתארת הוא מצב אבסורד.

אינכם צריכים לבוא ולאספו מהגן.עצם הידיעה שזה מה שיקרה רק מחזק את ההתנהגות. הרי זה משמח אותו שאתם באים.

אני גם לא יכולה להפנות אצבע מאשימה כלפיו אלא כלפי הצוות. הם לא שמעו על סמכות??? מתפקידם להשתמש בה.
    הפתרון שלהם הוא נוראי: לא נשארים איתו בחוץ כי הוא רוצה (ממתי ילד מחליט מה הוא עושה במסגרת???) ובטח לא מקפיצים את אמא ואבא.
    לא מדובר פה בתופעה של אלימות וכו', אלא בחוסר התמודדות של הצוות.

הם אלה שצריכים להפגש עם יועץ חינוכי\ פסיכולוג כדי לדעת איך להתמודד עם זה.
    לילד ניתן כח שאסור שיינתן לילד בגילו, והוא מנצל זאת בחוכמה.

התעקשו על כך שהצוות יקבל הנחיות כיצד לנהוג. בשיחות שלכם איתו הבעיה לא תיפתר. גם אינכם יכולים לתקן משהו שלא קורה בנוכחותכם.

ליבי עימכם, בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו