מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מותשת..סמדר11/05/2009
שלום, אני אמא לשלושה בנים מקסימים , הגדול בן חמש האמצעי בן שנתיים והקטן בן 7 חודשים..הבעיה שלי היא עם האמצעי , רותם, רותם ילד מאוד חכם ונבון ילד פעיל ושובב ומאוד מאוד עקשן..כך שיוצא שכל הבית סובב סביבו לפי ה"קריזות" שלו,
הבעיה היא כזו, ראשית יש לי בעיה איתו שנראה לי שאפשר לכנותה כ"חרדת נטישה" הוא כל הזמן דואג שאני אהיה בסביבתו ואם אני צריכה לצאת מהבית אז בעלי או אימי צריכים להסיח את דעתו כדי שהוא לא יבכה לאחר מכן שהוא רואה שאני איננה הוא לא בוכה כי דעתו הוסחה עם המשחק/ סרט ..זו בעיה ראשונה ופחות קשה הבעיה העיקרית הינה עם השינה, (שלדעתי יש לה גם איפיונים של הבעיה הראשונה )..בסוף היום אחרי כל הפעילות ואחרי כל הסדר הרגיל מקלחות ארוחות וכו'..(התינוק כבר ישן ובני בן החמש שוכב במיטה לידו ) אנו עולים למיטה אני יושבת לידם מקריאה סיפור עם אור לאחר מכן אנו מכבים את האור ומשאירים אור קטן ואז אני יושבת ליד רותם כי אלעד הגדול כבר נרדם מלטפת אותו שרה לו שיר שקט והכל טוב ויפה עד ש..או שהוא נרדם וכל שניה מתעורר בבהלה לראות שאני עדיין שם או שהוא כלל לא נרדם ומנסה כל מיני דברים למשוך זמן כלומר להצחיק אותי או ממלמל שטויות כל זאת והוא שפוך לחלוטין..עד שהוא נרדם..כל התהליך הזה יכול להמשך עד כ -שעה וחצי כך נמשך עוד ערב ועוד ערב ואז הוא מתעורר בלילה רואה שאני לא לידו קם מהמיטה אליי או קורא לי מהמיטה שלו בבכי ..כך שיוצא לי לא לישון בלילה , אני ממש לא יודעת איך לשנות את ההרגל הזה .. בעלי טוען שהבעיה היא שאני יושבת לידו עד שהוא נרדם ואז הוא מתעורר ורואה שאני לא לידו אז בגלל זה הבכי והבלאגן, הבעיה היא שניסינו לתת לו לישון לבד אחרי התהליך של הספר והשיר אז לתת נשיקה וללכת לישון לבד אבל הוא עקשן הוא בוכה בטירוף עד שהוא מקיא או שהוא בוכה ונרדם לבד אחרי איזה שעה רצופה של בכי עם קימה מהמיטה והחזרתו על ידינו למיטה שלו, השיטה הזו ניראת לי נוקשה למדי ועצוב לי שהוא ילך לישון בוכה. חוצמזה שהוא מעיר את כל הבית עם הצרחות שלו..
סליחה על האורך...בבקשה תעזרו לי..אני ממש מותשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
נעמה סבג שמש12/05/2009סמדר שלום,
העובדה שאת יוצאת מהבית ב"גניבה", במקום להפרד ממנו ולהבהיר לו שאת יוצאת, גם במחיר שתשאירי אותו בוכה בלכתך, היא רק מחזקת ומגבירה את אותה החרדה.
בנושא השינה- בעלך צודק. הילד למד שרק בנוכחותך הוא ישן, ולכן בכל התעוררות שלו הוא מחפש אותך וזקוק לך. את צרכה ללמדו להרדם בצורה עצמאית. עשי זאת בצורה הדרגתית. בתחילה תשבי בפתח של הדלת ורק אח"כ תוכלי לעבור ללצאת החוצה לגמרי.
עלייך להתעקש, להיות עקבית, ובעיקר- להמנע משבירת אמון איתו. עלייך להקפיד לשתף אותו ולהפרד בכל פעם שאת עוזבת.הכנה נפשית לכל סיטואציה הופכת אותה לקלה ומוכרת יותר.
אני פה להכוונה נוספת.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)