האם לתת לילדה לראות את הקבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לתת לילדה לראות את הקבר
    אייל
    11/05/2009

שלום,
    בתי בת 4.
    סבה (אבי אשתי) אליו היתה קשורה נפטר לפני מספר ימים. הסברנו לה שהוא לא יחזור יותר ושהוא הוטמן באדמה ולא מרגיש כלום יותר. היא התקוממה ודרשה שנחזיר אותו. הסברנו לה שזה סופי ושלא ניתן לעשות כלום אינני משוכנע שהיא תופסת את זה אבל היא מבקשת לראות את הקבר.
    האם לאפשר לה לראות את הקבר ? האם לתת לה לראות את הקבר גם לפני שהושמה מצבה ?
    תודה
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביקור בקבר סב

זהורית אסולין שמחון
    12/05/2009

אני חושבת שביתך מנסה לתפוס ברמה קוגנטיבית ורגשית את מושג המוות והאובדן. המסרים שהעברת על סופיותו של האדם חשובים מאד. נשמע שהיא מחפשת דרך להפרד מאדם אהוב שהיה משמעותי עבורה. לא חובה לבקר בקבר כדי לאפשר פרידה טובה ולכן זו החלטה שלכם ההורים מהכרותכם עם בתכם. איני יודעת להעריך מפה את כוחותיה של הילדה . אם הילדה מדברת ומשתפת אותכם הרי שזהו כוח גם אם היא משתפת ברגשות כואבים ולא פשוטים , אתם יכולים לסמוך עליה שתשתף אתכם בחוויות שלאחר הביקור בקבר. רצוי לבקר אחרי שיש מצבה שזהו משהו מוחשי יותר. כדאי ללכת לא כחלק מטקס אלא בנפרד ועם מישהו שיהיה קשוב לסקרנותה ולכאבה. אולי האם שמתאבלת בימים אלו רגישה יותר ועדיף שאתה תקח אותה. יש להתייחס באופן ענייני למה שמסקרן אותה- שאלות שמסקרנות ילדים בגיל כזה היא נסיון להבין את ההבדל בין גוף לנפש (האם כואב לו עכשיו, האם הוא שומע אותי מדברת אליו, אם אני דורכת על המצבה האם הוא מרגיש זאת). חשוב להדגיש בפניה שזהו מצב סופי ובלתי הפיך ולתת לה דרכים שיאפשרו לה לזכור ולשמר את הסב בזכרונה אלבום תמונות שלהם יחד, דברים שאהב לעשות, מזכרת מיוחדת שקיבלה ממנו וכולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו