מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מיואשתאודי11/05/2009
שלום רב,
אני אמא לשני בנים בני 5 ו - 2.5 מאוד שובבים כל רגע פנוי להם הם רבים מכים אחד את השני ומתגרים אחד בשני, הם מאוד עקשנים תמיד בבית יש צעקות ומריבות אין נחת ושקט אני תמיד מנסה להעסיק אחד מהם בעיסוק מסויים אך לשווא,
אני חסרת כוחות ולא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג איתם.
גם כאשר אנו יוצאים לסבים או לחברים תמיד נוצר מצב שאחד מהם מתווכח או רב עם אחד הילדים ולא מקשיבים לי אין לי רגע של מנוחה ואני ממש על סף הייאוש אנא עיזרי לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין אחים
נעמה סבג שמש12/05/2009אהלן,
קשה להגיב למצב שבו את מתארת כי אין רקע המדבר על התנהלותך ותגובותייך במצבים השונים.
לא תיארת מה את עושה ואיך הם מתנהגים כל אחד בנפרד.
אשמח לקבל יותר פירוט בכדי לעזור.
אוכל רק לומר שלנו כהורים יש השפעה ניכרת על היחסים בין האחים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמא המיואשת מאתמול
אודי12/05/2009היי נעמה קודם כל אני נהנית מהפורום ותודה על התגובה המהירה.
ולעניין הילדים מאוד חכמים ונבונים כשהם לבד ניתן יותר להסתדר איתם הם משתפים פעולה בכל דבר, עם הקטן קצת יותר קשה הוא מאוד עקשן דוגמא קטנה הוא לקח ספר מהחדר והתחיל לזרוק אותו לכל עבר ביקשתי ממנו שיחזיר למקום הוא בעט בספר ואמר לי תרימי , כעסתי עליו קצת הרמתי את הקול אך לא עזר כלל.
ההתמודדות שלי איתם מאוד קשה כי אני כבר לא יודעת איך להגיב להתנהגות שלהם,תמיד יש מריבות בניהם אני מנסה לא להכנס תמיד באמצע אבל זה מגיע לאלימות אחד כלפי השני, כשאני כועסת על הגדול ומבקשת ממנו להפסיק או להעסיק את עצמו הוא פשוט צוחק ועושה לי פרצופים.
איך אני צריכה להגיב ב מצבים כאלה, כי אני כבר לא יודעת איך להתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריבות בין אחים
נעמה סבג שמש12/05/2009שלום,
חשוב לדעת אם המריבות קורות בנוכחותך- במידה וכן, הרצון הוא לערב אותך ולגרום לתסיסה.
כל עוד אין אלימות בין הילדים לא הייתי מתערבת.
יותר מזה, הייתי יוצאת בהפגנתיות ונותנת להם להתמודד. כשיראו שאת משנה גישה, אולי גם הגישה לסוג המריבות תהיה שונה.
מעבר למריבות ביניהם- האם כך סמכותך ברורה. האם הגבולות בבית ברורים? האם יש חוקים וכללים שכולם יודעים מה מותר ומה אסור? ומהם ההשלכות של אי קיום החוקים?
אלה הם דברים שיכולים לעזור.
מעבר לכך יש לבדוק מה ההשפעה שלך כהורה על המריבות.
בהצלחה1
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)