פחד בלילות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד בלילות
    מיכה
    16/08/2007

בני בן 3 וחצי . לאחרונה מפחד להיות לבד בלילה. בעבר לא היו בעיות איתו בשינה. לאחרונה כשקם מוקדם בבוקר, מחכה ליד המיטה שלנו. מסרב כעת לישון לבד וצריך ללטף אותו עד שנרדם. היום באמצע הלילה מצאתי אותו יושב ליד המיטה שלנו. אז שמתי לו מזרון ליד מיטתנו ואז שכב לידינו. איך לפעול בנושא הזה?. אני לא רוצה לנקוט יד קשה. הוא ילד טוב (עובדה שלא מעיר אותנו, רק מחכה לידנו) ונראה שמאד מפחד כעת להיות לבד. פורץ בבכי שעוזבים אותו ויוצא מהמיטה. מנורה דולקת לא עוזרת. אשמח לקבל עצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד בלילות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד בלילות

שרון באומל
    18/08/2007

שלום ורד.
    עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים סביב גיל 3, ילדים מתחילים לפחד מכל מיני דברים. אני מאמינה שהפחד של בנך אמיתי. אני מציעה לנסות לדבר איתו על כך דרך ספרים: "טרמפ על מטאטא" "ננה בננה". אני חושבת שמזרון בחדר שלכם הוא רעיון טוב מאוד, אלא אם זה מאוד מפריע לך ולבעלך. אם כן, אולי כדאי להציע לו לישון עם בובה אהובה, תוך הדגשה שהיא תשמור עליו בלילה.
    תקופת הפחדים תעבור. זה מאוד תואם את הגיל.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו