מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד בלילותמיכה16/08/2007
בני בן 3 וחצי . לאחרונה מפחד להיות לבד בלילה. בעבר לא היו בעיות איתו בשינה. לאחרונה כשקם מוקדם בבוקר, מחכה ליד המיטה שלנו. מסרב כעת לישון לבד וצריך ללטף אותו עד שנרדם. היום באמצע הלילה מצאתי אותו יושב ליד המיטה שלנו. אז שמתי לו מזרון ליד מיטתנו ואז שכב לידינו. איך לפעול בנושא הזה?. אני לא רוצה לנקוט יד קשה. הוא ילד טוב (עובדה שלא מעיר אותנו, רק מחכה לידנו) ונראה שמאד מפחד כעת להיות לבד. פורץ בבכי שעוזבים אותו ויוצא מהמיטה. מנורה דולקת לא עוזרת. אשמח לקבל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד בלילות
שרון באומל18/08/2007שלום ורד.
עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים סביב גיל 3, ילדים מתחילים לפחד מכל מיני דברים. אני מאמינה שהפחד של בנך אמיתי. אני מציעה לנסות לדבר איתו על כך דרך ספרים: "טרמפ על מטאטא" "ננה בננה". אני חושבת שמזרון בחדר שלכם הוא רעיון טוב מאוד, אלא אם זה מאוד מפריע לך ולבעלך. אם כן, אולי כדאי להציע לו לישון עם בובה אהובה, תוך הדגשה שהיא תשמור עליו בלילה.
תקופת הפחדים תעבור. זה מאוד תואם את הגיל.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)