טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום נעמה ותודה על תשובתך המהירה. בהמשך לשאלתך האבא בהחלט בתמונה , אציין כי אנחנו חיים באותו בית עדין והיחסים חבריים בהחלט, יוצאים ומבלים ביחד כמו כל משפחה נורמלית. הילד לא מבחין בשום שינוי .
לגבי האב הוא כמובן יתקשר מדי יום ואף יבוא לבקר כל כמה חודשים . יש לי שאלה : בני בן 3.5 ,לא ברור לי איזה עזרה מקצועית אני צריכה ? האם לקחת אותו לפסיכולוג ילדים? כמה זמן לפני המעבר לספר לו וכיצד? אנא תכווני אותי ל"מעשה הנכון"? תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייתי מערבת גורם מקצועי בשל גילו הצעיר של בנך (פסיכולוגית מגן הילדים גם רלוונטית). קשה יותר להורה להכין ילד לסיטואציה כה מורכבת. משמעות הזמן והמרחק אינה ברורה לו ולכן הכנה שלך אינה מספקת. עם זאת, צריך כבר לספר לו על פרידת ההורים ועל כך שתעברו לגור בארץ אחרת. ספרו לו ביחד על המצב החדש, ותרבו לומר את אהבתכם, כל אחד בנפרד, כלפיו.
ספרי ילדים שנוגעים בנושא יכולים להמחיש יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד