מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד עם "קריזות"ד.מ13/05/2009
שלום
אני (בן 18) מדריך בבני עקיבא של ילדי כיתות ט'.
אחד החניכים בוויכוחים ובריבים עם הקומונרית (האחראית על הסניף) נכנס למצב של "קריזה" שבו הוא מרשה לעצמו להגיד מה שהוא רוצה ומה שעובר לו בראש והוא פוטר את עצמו מלחשוב בכל סוג של הגיון (על אף שבשאר הזמן הוא והיא בקשר מעולה!). זה מגיע לרמה שגם אם יוכח לו בוודאות של 100% שהוא טועה הוא יגיד שזה לא מעניין אותו ושהוא לא מאמין או משהו מסגנון. הבעיה לדעתי היא שכולם מכירים בעובדה שהוא נכנס למצבי כעס כאלה וגם אם לא אוהבים את זה - הם מקבלים את העובדה הזאת, מה שלדעתי מאפשר לו מבחינת עצמו להתנהג ככה. ההורים שלו איתנו ב100% וגם הם מכירים בבעיה ומנסים איתנו לפתור אותה. הוא מצדו יכול להיות עם מישהו בסבבה לגמרי כשהוא רגוע, ואז כשהוא עצבני הוא ייכנס בו בצורה ההכי מגעילה שאפשר ואחר כך הוא יאשים את המצב "קריזה" במקום את עצמו ופה לדעתי טמונה הבעיה. השאלה שלי היא איך לגרום לו א. לקחת אחריות גם על המצבי כעס האלה ולהתמודד עם התוצאות ב. לגרום לכולם, ובראש לו עצמו, לא להכיר בעובדה הזאת וככה שהוא לא יוכל להאשים את מצב הקריזה ג. לגרום לו להיפטר לגמרי מהכניסה למצבים האלה ולגרום לו למודעות עצמית גם כשהוא כועס
בתודה מראש
ד.מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ד.מ13/05/2009שבריבים הללו מבחינתו הצד הרע (הקומונרית) היא השטן, ומקור כל הרוע בעולם (היא אגואיסטית ושונאת אותם וכו' ללא כל פרופורציה או קשר למה שהוא חושב עליה כשהוא רגוע). הוא הטוב, ואותי הוא רואה בצד שלו (כי ככה אני מעמיד את עצמי) במטרה לגרום לו להבין את הצד שלה (והוא בדרך כלל מוכן לשמוע אותי אם כי הוא לא משתכנע אף פעם מההסברים שלי).
(אולי זה משנה משהו בקשר לפתרון)
ושוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגר עם התקפי זעם
ד''ר שירי שדה שרביט14/05/2009ד. שלום,
התמזל מזלו של הנער ואתה מוכן להשקיע בו ובשיפור מצבו, על אף שהוא יכול להיות מאוד לא נעים בהתפרצויות. אני מאמינה כי העובדה שפנית לפורום להתייעץ מעידה גם על הלב הרחב והרצון הטוב שלך, וגם על היבטים חיוביים בנער, שבזכותם לא מוקיעים אותו מהקבוצה, אלא "מוותרים" לו.
לגבי שתי השאלות הראשונות, בדר"כ הדרך העיקרית להפחית את הסיכויים שהתנהגות מסוימת תחזור בתכיפות, היא להגיב אליה באופן שלא מעודד חזרה עליה. למשל במקרה של הנער - ברגע שהוא מתחיל להתפרץ, להודיע לו שאתם מסיימים את השיחה ותשובו לשוחח עמו כשהוא יירגע. כך יפחתו הרווחים שלו מהסיטואציה. בהמשך, רצוי מאוד לאפשר לו לחזור לפעילות רק לאחר שיתנצל בפני האנשים שהתפרץ עליהם. הוא לא חייב להסכים עם נקודת הראות שלך או של הסביבה (זכותו להיות בעל דיעה עצמאית ושונה, גם אם זה לא נעים והרמוני לכולם), אבל עליו לקחת אחריות על האופן בו הוא אומר דברים. חשוב שתדברו עם הנער לא בעת זעם אלא כשהוא רגוע ותסבירו לו את החשיבות של אי פגיעה בזולת, ואת דרישתכם שייקח אחריות. אפשר להשתמש בכתבי חז"ל (ואהבת לרעך כמוך וכדו') ובדוגמאות מהמציאות (למשל, לבקש ממנו להציג בפני כל הקבוצה את מה שאירע בין הרמטכ"ל לרוה"מ השבוע, ואת ההתנצלות וקבלת האחריות מצד הרמטכ"ל לאחר מכן, ושהוא יהיה אחראי על דיון בקבוצה).
לגבי שאלתך השלישית - עם כל הרצון הטוב שיש לך, איני חושבת שבאחריותך להביא את הנער לשינוי אישיותי כולל. זו אחריות של הוריו! ובין השורות עלתה רמיזה, כי אפשר והם מקווים שאתם אלו שתתמודדו עם חינוך הנער במקומם, ולא כך הדברים צריכים להיות. במידה וההורים מרגישים חסרי אונים מולו, כדאי שהם יפנו לטיפול, אולם זו דילמה שעליהם להתמודד עמה, והיא לטעמי לא מאחריותך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)