ילד "נצלן"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד "נצלן"
    ורד
    13/05/2009

שלום רב שאלה לי ..
    אני נשואה לגרוש עם ילד בן 9 וחצי . יש משהו שאני עולה עליו ובעלי לא כל כך ואני חייבת להתייעץ אולי זה סתם!!
    הילד לא מצלצל לאבא שלו בכלללללל אפילו ביקשתי מבעלי לעשות נסיון ושהוא גם לא יצלצל אליו וניראה כמה זמן זה יהיה עד שהילד ישבר והם ידברו זה לקח שבועיים שלמים עד שהגיע הזמן בשישי לאסוף אותו לארוחת שבת אצלנו.
    הילד לא מצלצל למרות שלחברים ולאמא שלו ולדודים ולסבתא מהצד של האם כן חופשי .
    לאבא שלו לאאאאאאאא.!!!
    הבעיה הגדולה היא שהוא מצלמל רקקקקק אם צריך משהו דוגמה: הוא מצלצל ואני עונה הוא פותח את השיחה ב.. דניאלה אני רוצה שתיקנו לי .... ותיקנו לי ... כי אמא לא רוצה לקנות לי .
    או .. אחרי שבוע שלא צילצל אבא תרשום אותי לחוג כדורגל כי אמא לא מסכימה לרשום אותי לעוד חוג {הוא בחוג כפוורה} .
    זה מרתיח לי את הדם הניצול שלו לרוב באמת שלרוב אנחנו מסרבים לו ואפילו הסברנו לו שזה מאוד מעליב שהוא לא מצלצל לשאול מה שלומנו ושהוא מתגעגע או סתם לספר לנו על מה שעבר עליו בבית ספר . והוא אמר בסדר ולא "דובים ולא יער" חוזר על ההתנהגות הגועלית והנצלנית כל הזמן .
    אני מאוד פגועה וכועסת .
    מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד "נצלן"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים גרושים

נעמה סבג שמש
    14/05/2009

דניאלה שלום,

ההתנהגות של הילד שאת מתארת רחוקה מלענות על ההגדרה של "נצלן".

התנהגויות של הילד מתקבעות עקב אינטראקציה עם המבוגר.

מה טיב הקשר בינו לבין אביו? האם הם מבלים מספיק זמן ביחד, לבד? גם בלעדייך?

האם אביו יוזם שיחות יומיומיות או מסתפק בפגיה אחת לשבועיים?

האם אביו מבהיר לו שמה שאימו לא מרשה, גם הוא לא יכול לקנות בעבורו? האם יש לויאליות בין ההורים?

כל השאלות שהעליתי משפיעות בהחלט על התנהגותו של הילד.

כשהילד יקבל מספיק חום וקירבה, הנושא החומרי יוכל להדחק. אך את העבודה הזאת לא את יכולה לעשות. רק אביו.

האיכפתיות שלך חשובה, אך יש לראות את התמונה הכוללת,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

ורד
    14/05/2009

הוריו של הילד לא כל כך מתקשרים בטוב יש די הרבה ויכוחים וחילוקי דעות .
    לגבי האב בעלי יכול להתקשר אליו יום יום והשיחה תהייה בשאלות מצד האב ובתשובות כן ולא מצד הילד!!!!!!!!!
    גם כאשר בעלי אמר לו שיצלצל אליו הילד מעולם לא יזם שיחה 1 רק כמובן אם יש בקשה אחרי השיחה הזו מצד הילד למתנה כמו שציינתי..
    אני חושבת שהילד די גדול בן 9 וחצי ויודע מה נכון ומה לא נכון פשוט מה שלא מצליח לו עם אימו הוא פונה לאביו זה לא מה שמרגיז מה שמרגיז שהוא פותח שיחה ב..."אבא תיקנה לי כי אמא לא רוצה" טוב ? ואם הוא מקבל סירוב הוא מנתק !!
    אז אני כן חושבת שיש קצת לילד נצלנות בהתנהגותו יש לי די הרבה חברים שגרושים וילדיהם קטנים ממנו והם מתקשרים מעצמם רק בשביל לשאול לשלום האב ולדבר איתו ולספר לו מה עבר על אותו הילד בבית הספר .. וכ'ו ..
    אני ממש לא "נדחפת " לפגישות של האב והבן יחד יש לציין שאין הרבה פגישות מפני שבעלי עובד עד מאוחר מאוד . אבל כאשר יש לו הזדמנות הוא מוציא אותו למקומות שהוא אוהב וקונה לו את המאכלים שהוא אוהב.
    אני חושבת שיש פה בעיה בהתנהגות של הילד למרות שבעלי דיבר על כך עם גרושתו ואמר לה שהוא לא מעוניין לקבל מהילד שיחות של בקשות כל הזמן פעם בשבועיים ניחה אבל כל כמה ימים זה מוגזם היא הסכימה והילד צילצל למחרת {כניראה לא הרבה שואל אותה} ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה שלום

נעמה סבג שמש
    17/05/2009

היי,

דניאלה, יכול להיות שמדובר בילד שהתנהלות זו היא חלק מאופיו.
    עם זאת, הקשר בין אביו לבינו יכול להשתנות בעזרת עבודה אינטנסיבית.
    פגישות של פעם בשבועיים בהחלט לא מספקות ולא מוכיחות מעורבות בחיי הילד.
    ילד צריך את דמות האב יותר מכך. כל עוד לא יהיה זה כך, האב ימשיך להוות עבור הילד ל"כיס".

זו התנהגות שניתן, אפשר ורצוי מאד לשנות, בעיקר לטובת הילד.
    התנהגות זו רק מלמדת על חוסר בנוכחות אבהית, וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו