סקרנות מינית אצל בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סקרנות מינית אצל בן 5
    אמא מודאגת
    13/05/2009

שלום ,
    בני הוא ילד כמעט בן חמש , בגו טרום -חובה.
    הוא ילד חכם ופיקח , שיודע להשיג את מה שרוצה (אם זה ע"י נדנוד בלתי -פוסק , שקרים לבנים , לוקח לבד) - חסר גבולות.
    אני ובעלי מאוד קשוחים ולא מוותרים לו בקלות - אך לעיתים הדברים הללו קורים.
    דבר חדש שקרה כבר פעמיים הוא "משחק הנגיעות" - ישנה ילדה אחת בגן , בגילו, שאיתה הוא משחק בהורדת תחתונים ונגיעות הדדיות . שניהם יודעים שזה אסור - היא מאשימה אותו והוא אותה , ולמרות שהם יודעים שזה אסור - זה כבר קרה פעמיים (פעם אחת אצלי בבית - ב"משמרת " שלי).
    גם אני וגם האמא השניה דיברנו איתם על זה (בנפרד כמובן) והסברנו שזה אסור, הסברנו על "האבריים הפרטיים" ועל זה שאומרים "לא " ומודיעים למובגר האחראי - אבל זה חזר כבר פעמיים ואני חוששת מהעתיד.
    יש לציין שזה קורה להם רק אחד עם השני - למרות ששמעתי על מקרים נוספים בגן - הם נשארים בחברותם לעניין .
    אני יודעת שבני הוא "בודק גבולות " ידוע - וגם הילדה כזאת כנראה, ואני תוהה מה עלינו לעשות כהורים.
    אנחנו בבית מאוד מקפידים על גבולות גופניים ומיניים (יש לי ילדה בת 7 שהיא בדיוק בתקופה הזאת ), לא מסתובבים ערומים , וגם לילדים , יחסית , לא מרשים להיות ערומים.
    אני לא רוצה לעשות סנקציות בנושא - כדי לא לעכב התפתחות מינית נורמלית , ומאידך אני רוצה שיפנים כבר את הנושא ושנפסיק לחזור לאותם מקומות.
    מה עליי לעשות ? האם צריך לפנות לפסיכולוג ילדים?
    יש לציין שאני מאוד לא מרוצה מצורת הטיפול בנושא בגן ואני מרגישה ש"אין לי גב" בנושא.
    זקוקה נואשות לעזרה .
    תודה - אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקרנות מינית אצל בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לציין עוד מספר דברים:

אמא מודאגת
    13/05/2009

- הוא מנסה גם את אחותו - נוגע לה לעיתים באברים הפרטיים , אבל עושה זאת מתוך משחק - בצחוק ו"בכוונה" כי היא מאוד מתעצבנת מזה .
    -אולי עשיתי טעות בפעם האחרונה - כשהסברתי לו על אברים פרטיים ובייחוד על העובדה שאסור לגעת בילדים אחרים למרות שזה לעיתים נעים - זה גם יכול להיות גם מסוכן ואברים פרטיים עלולים גם להפצע ולדמם במהירות (במילים קצת יותר עדינות). ואני קצת חוששת שזה היה מוגזם .
    כי מחד אני יודעת מה משפיע עליו (דם ופצעים) ומאידך אני חושבת שזה קצת יותר מידי . מה דעתך וכיצד לתקן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות מינית

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/05/2009

לאמא המודאגת,
    אני חושבת שנתת את הכותרת המתאימה ביותר לשאלתך - "סקרנות מינית". גם בתוך דברייך ציינת כי הנגיעות של בנך הן משחק וחלק מהתפתחות מינית נורמטיבית. אני מאמינה שאכן כך הדבר לגבי בנך. במיוחד היות והוא נוטה לבדיקת גבולות באופן מאוד מסיבי, כך גם נושא אברי המין. חשוב להבהיר, כי מבחינת ילדים בני 5, אין כ"כ הרבה הבדל בין נגיעות באברי מין לבין עשיית דברים אחרים שמבוגרים לא אוהבים - הצקות לאחותו, סירוב ללכת לישון, בקשות חוזרות ונשנות לקבל עוד ממתקים, וכדומה. דהיינו, ילדים מבינים את ההסברים שלנו לגבי אברי מין, פרטיות, פוטנציאל לגרימת פצעים וכדומה, אולם אין להם את הידע האישי והתרבותי שלנו לגבי מין והטרדות. בנכם סקרן, וכאן גם יש לו שותפה, שאף היא סקרנית ושובבה.
    כדאי להקפיד על הצבת גבולות בנושא הנגיעות, במיוחד עם אחותו (סנקציה של שליחה לחדר למספר דקות היא מתאימה כאן, ולא תפגע בהתפתחות לטעמי). בנוסף, כדאי שתשוחחי עם צוות הגן שוב. אלו לא הילדים הסקרנים הראשונים בהם הצוות נתקל, וחשוב להבין את נקודת מבטם ומדוע הם מטפלים או לא מטפלים בנושא. כמו כן, תוכלי לקנות לבנך ספרים מצוירים על גוף האדם, בהם יש תמונות של כל מיני איברים, ביניהם גם תמונות של ילדים ללא בגדים. אפשר להראות לו את הספר, לעיין יחד, ולאפשר לו להתבונן (או לא להתבונן) במה שיבחר.
    לפי מה שתיארת כאן, אני לא רואה צורך בפנייה לפסיכולוג ילדים. אם הנושא של הנגיעות, הוא נושא אחד שמפריע לך בתור תחום כללי יותר של הצבת גבולות לילד, תוכלי להיעזר בהדרכת הורים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו