אחות חדשה במשפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה במשפחה
    עפרה
    13/05/2009

שלום!
    אני שוב אם טריה לתינוקת בת חודש וחצי, ויש לי בת נוספת בת שנתיים וחצי.
    האחות החדשה התקבלה באהבה ע"י כל המשפחה, אם כי הילדה הגדולה, עם כל הבעות האהבה (חיבוקים ונישוקים), במקביל גם מחפשת את תשומת הלב בדרכים מטישות (קשיים בהרדמות בלילה - דבר שלא היה בעבר, עושה עניין מכל דבר קטן שמתפתח ל"קריזים" וצרחות - תופעה שהיתה גם לפני הולדת האחות החדשה, אבל התגברה). תופעות אלו פחות מטרידות אותי, מה גם שאנו מוצאים את הזמן והסבלנות להתמודד עם תגובותיה שניראות "פייריות" בעיננו, וגם מעניקים לה תשומת לב רבה ככל שנוכל, לא מתרגזים כמעט ולצד העמדת גבולות רחבים, נענים לבקשותיה ומתייחסים אליהן ברצינות.
    הדבר שמטריד אותי במיוחד הוא שבגן, נמסר לנו ע"י הגננות והמטפלות שביתנו ממעטת לאחרונה לשחק עם ילדי הגן וכל היום היא צמודה אל המבוגרים (הגננת והסייעות), ואם יש לה אינטרקציה עם הילדים אז זה בחטיפת צעצועים, דחיפות וכדו'. חשוב לציין שהיא מבלה אחה"צ עם ילדים בביתנו, בביתם או בגן המשחקים ואיני רואה תופעות אלו כמעט בכלל (ככל שאפשר לצפות מילד בגיל שנתיים), אלא היא משחקת בשיתוף כמעט מלא, וללא מריבות.

עצוב לי לחשוב שהיא כל היום בגן ואינה חווה את הווי הילדים, המשחקים והחברות.
    האם נראה לכן שיש מקום לפנות לעזרה מקצועית בהתחשב בהתנהגותה בבית ובגן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח חדש

נעמה סבג שמש
    14/05/2009

היי עפרה,

בשלב זה לא הייתי רואה צורך לפנות לעזרה מקצועית.
    אם ההתנהגות תמשך זמן ארוך תעשי זאת.

כרגע, ברור שהילדה זקוקה לתשומת לב ולכך שיעטפו אותה. אתם עושים בבית עבודה טובה.
    בסה"כ ברור שמיקומה החדש משפיע על רגשותיה והתנהגותה.

על הצוות בגן לאפשר לה את המקום הזה, לא לדחוק ולהאיץ, לחבק ולתת אהבה.

וד"א- מזל טוב!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, זה מרגיע , מקווה שיעבור בשלום

עפרה
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו