מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי התנהגות קיצוניhilasd14/05/2009
בני בן 3 ו-11 חודשים. בימים האחרונים חל שינוי קיצוני בהתנהגותו. מילד שמח שכל הזמן מחייך הפך לעצבני ובכיין. לא רוצה ללכת לגן, לא רוצה להתלבש, בוכה, מציק לאחיו הקטן. כאילו הפך לילד אחר שאני לא מכירה. ושוב אני חייבת לציין בקיצוניות מאוד גדולה.
אני לא מצליחה לחשוב על שינוי דרסטי בבית.
אני מנסה לדבר איתו והוא לא עונה, שואלת למה הוא לא רוצה ללכת לגן? הוא לא עונה. מסרב לדבר או עושה פרצופים ושטויות.
בבוקר בוכה בכי קורע לב בפתח הגן ומחזיק את השער ולא נותן לי או לבעלי ללכת.
הגננת מדווחת על ימים מאוד רגישים בגן לדבריה ממשחק נחמד עם חברים הוא לפתע עובר לבכי נורא גדול.
אני מפחדת שקרה לו משהו במסגרת הגן או אולי אצל חבר אך לא מצליחה להוציא ממנו את הפרטים.
האם יש דרך בה אוכל לתקשר איתו?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות קיצוני
ליאת גרוס14/05/2009שלום לך
אכן שינוי התנהגות קיצוני יכול להעיד כי קרה משהו אך לא בהכרח. לפעמים ילד עובר תקופה וזה עובר.
את טוענת שאת לא מצליחה לתקשר איתו ואני רוצה לאמר שגם הוא לא בהכרח יודע ומבין מה עובר עליו כך שייתכן מאד שאינו מספר כי אינו מבין בעצמו. לא כדאי ללחוץ. חשוב לתמוך. לחבק. ולהיות שם בשבילו. אך יחד עם זאת לא לוותר על הגבולות להם מורגל.
הייתי עושה איתו" יום כיף עם אמא". יום אחד לא ללכת לגן ולהתפנק עם אמא כל היום. לא להציג את זה כתגובה על התנהגותו , פשוט יום כיף לכבודו.
במקביל אפשר לבדוק אם קורה משהו דומה גם לילדים אחרים בגן.ולבחון האם התנהגותו שונה בימים של גן לעומת שבת.
אם תוך כמה ימים לא יחול שינוי במצבו. חזרי אלי ונחשוב עוד ביחד.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
hilasd17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)