עושה "דווקא"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עושה "דווקא"
    מירב
    14/05/2009

בוקר טוב,
    בני בן שנתיים ותשעה חודשים, לפני חודש נולד לו אח חדש (עד כה היה לבד), בינתיים לא מראה סימני קינאה חריגים, אך לאחרונה החל לסרב לבקשות שלנו - מקלחת, צחצוח שיניים וכדו' ולעשות "דווקא"- פעולות שיודע כי אסורות מבצע בכוונה ובמיוחד שיודע שאנו צופים בו.
    ברור לי כי הסיבה העקרית היא למשיכת תשומת לב,אעפ"י שאנו משתדלים לתת לו אותה במידת האפשר. שאלתי- מה לעשות, כיצד להתמודד מולו במקרים שמסרב לבצע פעולות ובמקרים שעושה דווקא?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עושה "דווקא"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דווקא

ליאת גרוס
    14/05/2009

שלום מירב
    ילדים בגיל זה מתחילים לפתח זהות משל עצמם. לשם כך הם צריכים קצת לעשות דווקא כדי להגיד (בעיקר לעצמם) :"גם אני כאן, גם לי יש דעה ולא תמיד זה אותה דיעה כמו ההורים". כמו כן, הוא מביע כעס שהוא כבר לא במרכז העניינים ומוצא לו דרך חדשה לשמור על מקום של כבוד והתייחסות.
    חשוב לתת לו זמן ותשומת לב, וכן לאפשר לו לבטא את עצמו כלומר לבחור דברים, לעשות דברים של גדולים יותר וכו'.
    יחד עם זאת כאשר עובר את הגבולות חשוב להבהיר באופן ברור ועקבי כי זה אסור. מותר לאיים כי במידה והדבר לא יעשה אז יקרה... ואז חשוב ביותר לממש את האיום במידה ואכן לא פעל כפי שביקשתם.

בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו