אני לא יודע כיצד לקרב אלי את בני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני לא יודע כיצד לקרב אלי את בני
    זמיר
    14/05/2009

אני אב גרוש מזה שנתיים ולי שני ילדים, בת בכתה א' ובן בכיתה ג', עלי לציין שהגירושים סוערים וגרושתי מונעת ממני לרוב לראות את ילדי ומסיטה אותם קשות והרווחה אינה מסוגלת לטפל בזה כי היא לא משתפת איתם פעולה ולי אין אפשרות כלכלית לפנות לעו"ד. המצב כעת הוא שבתי באה אלי ברצון ובשמחה אך הבן מתעלם ממני וכאשר אני מגיע לאסוף אותם אומר שהוא יתום ואין לו אבא.
    שאלתי היא כיצד אני יכול לקרב אותו אלי. גרושתי מסרבת לטיפול רגשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא קיבלתי תשובה

חן
    17/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה......

אורלי
    18/05/2009

שירי שלום,
    המון תודה לך על היתייחסותך לבעייה שלי ,אפנה כפי שייעצת לי לפסיכולוג כמה שיותר מהר .
    ושוב מודה לך על היענותך.
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר אב ילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/05/2009

לאב שלום,
    נראה שבנך חש קרוע במאבק נאמנויות, בינך ובין גרושתך אמו. הדבר בוודאי גורם לו מצוקה רבה ביותר, וחשוב שתחזיק את ההבנה הזו עמך כל העת, גם אם אתה נחשף בפועל רק לחלקים של הכעס כלפייך וההתנכרות.
    במישור המיידי, יש דברים שתוכל לעשות ע"מ להיטיב את המצב: אתה יכול לבקש מפקידת סעד לסדרי דין (אשר נמצאת ברווחה ועוסקת בילדים שהוריהם התגרשו), לזמן אותך ואת הילד למרכז קשר ושם יעזרו לכם למצוא כיצד להתחבר שוב. בנוסף, לרוב ככל שיש יותר הטבה בקשר בין ההורים הגרושים, כך לילדים טוב יותר, ולכן רצוי שתנסה למצוא דרך לגישור עם גרושתך. זו הזדמנות גם בינך לבין עצמך לבחון באיזו מידה קיימות התנהגויות שלך המשמרות את המצב הסוער בינך לבין אמם של ילדיך.
    במישור נוסף, ארוך טווח יותר - חשוב כפי שאמרתי שאתה תזכור בינך לבין עצמך שהתנהגותו של הילד מבטאת משבר בו הוא נתון. ולכן משמעותי מאוד שהוא יידע שאתה עומד לצידו וממתין לו עד שהוא יהיה מסוגל לפנות אלייך שוב. גם אם הוא מתעלם, חשוב לומר משהו מכיל, דוגמת: "אתה הבן שלי תמיד, וכשתרצה, תוכל להצטרף אליי ולאחותך". רצוי להתייחס לאירועים משמעותיים בחייו, כמו יום הולדת, סוף שנת לימודים וכדומה, ולשדר לו שמבחינתך הקשר אינו תלוי בדבר. כמו כן, יש לבדוק שאתה נמנע מלערב את הבת בפשרה ביניכם, כיוון שהדבר מוסיף לבריתות ולנאמנויות הסותרות במשפחתכם.
    לטעמי תוכל להרוויח רבות מהשתתפות בקבוצה לאבות גרושים, לשתף, לראות כיצד אחרים מגיבים במצבים דומים ולהיתמך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שירי תודה רבה, עזרת לי - זמיר

חן
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו