מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת ארבע שויתרה על מוצץ וחיתולשירה14/05/2009
ביתי בת הארבע אחות לבן שנה וחצי מתנהגת בצורה שונה מהרגיל לאחרונה. אני משערת שהשינוי בהתנהגות נובע מהויתור שלה על המוצץ לפני כחודש וחצי וויתור על חיתול הלילה לפני כשבועיים (היא גמולה מגיל שנתיים וחצי ביום) אציין כי המוצץ עבורה היה דרך הרגעה מן המעלה הראשונה (גם אנחנו כהורים חטאנו בכך שבכל פעם שהיא היתה כועסת או/ו מתעייפת והיינו צופים התקף זעם היינו שולפים את המוצץ ,אם היא לא ביקשה אותו קודם, והילדה הסופר אנרגטית שלנו היתה "מורידה" הילוך בשניות) על המוצץ היא ויתרה מיוזמתה אחרי כמה שיחות שהיו לנו בנושא. בוקר אחד היא קמה ואמרה שהיום היא זורקת את המוצץ לפח... היו לנו כמה ערבים של בכי שהלך ודעך ואחרי בערך שבוע כל הסיפור היה מאחורנו חוץ מכמה תיזכורות ברגעי עייפות קשים.
כאמור, לפני כשבועיים היא ביקשה להפסיק להשתמש בחיתול לילה ואכן היו לה כמה לילות יבשים שזכו להרבה התלהבות ופירגון מצידנ.ו נדהמנו מכך שהיא החליטה וגם מקיימת וקמה בלילה לשרותים. ומאז יש לנו לילה בלי שני לילות עם. אנחנו משתדלים מאוד לא לכעוס בימים שהיא "מפספסת" ורק אומרים שבלילה הבא היא תשתדל לקום ולעשות בשרותים.
נראה לי שכל הענין מטריד אותהמאוד משום שלפני יומים היא ניגשה אלי בערב עם מכנסיים רטובים ואמרה אמא ברח לי פיפי וגם קקי בתחתונים... הייתי המומה ורק שאלתי איך זה קרה והאם היא לא הרגישה והא רק אמרה יצא לי... אתמול זה קרה שוב הפעם רק פיפי גם כן לפנות ערב. היום קרה משהו שונה לגמרי לאחר שבאתי לקחת אותה מחברה- היא לא רצתה לחזור הביתה נשכבה על הריצפה וצרחה "למה באת?" בלית ברירה גררתי אותה לאוטו וגם שם היא המשיכה לצרוח. אי אפשר היה לדבר איתה בהגיון או להסביר (אציין שהיא ילדה מאוד שכלתנית ובד"כ שאני מסבירה דברים בהגיון היא נרגעת או שהיא מוצאת דרך בניים ששתנו מסכימות עליה) היום זה היה שונה מכל מה שהכרתי עד עכשיו מה גם, שבשלב מסויים היא החלה להכות אותי במין התקף זעם שפוט יצא משליטה ואני נותרתי חסרת אונים עצרתי את האוטו בצד ולא ידעתי איך להגיב...
אני לגמרי מבינה שמשהו עובר עליה אבל אני לא בטוחה אם לקשור את זה לגמילת הלילה או לפירדה מהמוצץ. איך להתמודד עם כל הסיטואציות שתיארתי? ומה לעשות אם חוזרת על עצמה עוד התפרצות חמורה כפי שתיארתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה או סתם מצב רוח?
ליאת גרוס14/05/2009שלום שירה
כל הכבוד לבתכם ולכם על תהליכי הגמילה שאת מתארת. ייתכן כי ההתנהגויות שתארת קשורות לגמילה, אך לא בהכרח. כך או כך אל תחזרו לחיתול הליליה או למוצץ. ביתך צריכה ללמוד מנסיון כיצד להרגיע את עצמה גם בלי מוצץ, גם כאשר מתוסכלת מאד.היא אינה רגילה לעשות זאת.
כיצד לעזור לה במצבים כאלה ? קודם כל לתת דוגמא אישית ולא לאבד שליטה . ניתן לאמר לה, אני רואה שאת צריכה זמן להרגע...ופשוט לתת לה קצת זמן. ניתן לשאול אותה אם צריכה חיבוק ? אם היא מכה יש לתפוס את ידיה כך שלא תוכל להמשיך עד שנרגעת. כשעה (לפחות)אחרי שעובר לה כדאי לדבר איתה על מה שקרה ולבדוק איתה (אם היא משתפת פעולה) מה קרה.
ייתכן מאד שכמו שאת נבהלת מתגובתה, היא נבהלה מעצמה ומחוסר השליטה שלה. חשוב להכיל אותה, להרגיע אותה ,לתת לגיטימיה לרגשותיה אך לשים גבולות לדרך הביטוי. היא צריכה להרגיש שאתם שומרים עליה מחוסר השליטה של עצמה.
לגבי ההרטבה בערב, הייתי מתעלמת בשלב זה. אולי היא מנסה לעורר תגובה מסויית (כעס/רחמים) ולא כדאי לספק לה את זה כי זה עלול לגרום לה להמשיך בהרטבות. כדאי לאמר לה ללכת להחליף ולהשתדל שזה לא יקרה שוב, וזהו.
רעיון לגבי הלילה, אפשר אולי להעיר אותה לפיפי כאשר אתם הולכים לישון... מה דעתך ?
מקווה שעזרתי
עדכני אותי
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת ארבע
שירה14/05/2009תודה רבה על התגובה המהירה.
אנחנו מאוד משתדלים להעיר אותה לפני שאנחנו הולכים לישון וגם בלילה כשאח שלה מתעורר לבקבוק אנחנו מעירים אבל לפעמים זה מאוחר מידי והיא כבר עשתה....
אני יודעת שכל תהליך הגמילה הוא לא רק פסיכולגי אלא גם פזיולגי ועצם העובדה שהיא לא מצליחה לשלוט בעצמה בודאי מאוד מתסכל ומאכזב אותה.
אני מוצאת את עצמי מותשת מהנסיונות להכיל אותה ולנהוג בסבלנות. לפעמים אני פשוט מרגישה שאני מנוהלת ע"י ילדה בת ארבע שמושכת אותי באף. אני יודעת שכל נושא הגבולות הוא מאוד מורכב אבל אני ממש מתקשה למצוא את הנקודה שבה אני מפסיקה להיות זורמת ומכילה ועוברת להיות אסרטיבית ונוקשה.
אציין כי אני ממש לא אוהבת לעבור לשלב של "אני סופרת עד שלוש ואם את לא באה אני הולכת... " מה גם שבד"כ היא לא מתרצה ואני נשארת לחכות לעוד איזה קונץ אחרון ואז בד"כ הקונפליקט נפתר.
קצת נסחפתי לנושא אחר אבל אני פשוט מרגישה שהכל קשור אחד לשני...
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פשוט
ליאת גרוס14/05/2009אין ספק שהורות לילדה בת 4 וילד בן שנה וחצי אינה פשוטה. זה נכון שהכל קשור אחד לשני וזה עוד יותר נכון שאת לא אמורה להיות מנוהלת ע"י ביתך (רק קצת...). החכמה היא למצוא את הדרך לזרום ולהכיל באופן יותר אסרטיבי ונוקשה. זה לא או/או.. אם את מותשת, גם היא מפסידה בסוף מכל ההכלה הזו.זה לא חייב להיות ככה.
מספר פגישות של הדרכת הורים יכולות לסייע לך לעשות סדר בהצפה ולגבש הורות מעייפת פחות לטווח ארוך באופן שמתאים לאישיות שלך ושל בעלך.
לגבי ההרטבה. ניסיתם לא לתת לה לשתות כשעתיים לפני השינה. יש מישהו אחר במשפחה (כולל אתכם) שהרטיב עד גיל מאוחר ? מה דעתך לגבי תחתוני גמילה ללילה כשלב ביניים ?
ביתיים לילה טוב ויבש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)