השארת תאום כיתה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השארת תאום כיתה
    מירב
    15/05/2009

יש לי תאומים בכיתה א' אשר אחד מהם מוגבל ביכולותיו השכליות ונמצא בבית ספר מיוחד אשר בו כיתה טיפולית המשלבת לימודים בכיתה רגילה עם תגבור אישי. בית הספר נהדר והילד מאד מאושר אך לא קל לו עם החומר בכיתה הרגילה והמורה המליצה להשאיר אותו שנה נוספת בכיתה א'.
    אנו נמצאים בעיצומה של התלבטות האם מהלך כזה לא יגרום לו קושי מנטלי לאור העובדה שאחיו התאום יעלה לכיתה ב'. אנא עצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השארת תאום כיתה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוים אבל שונים

ליאת גרוס
    16/05/2009

שלום מירב
    אכן דילמה.
    האם שני האחים לומדים בכיתה קטנה או שהתאום השני בכיתה רגילה?
    אם התאום השני נמצא בכיתה רגילה, זה אומר שכבר יש הבחנה ואולי העובדה שיהיו בשתי כיתות שונות רק תקל כי לא יהיה כלל מקום להשוואה. בנוסף אם נתייחס לצורך הפרטי שלו, ייתכן כי העלייה לב' תזיק ל והוא ירוויח מהעלייה לא'. אני לא מספיק מכירה אותו אבל כדאי לך להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר ולבקש הערכה פסיכולוגית (מגיע לך חינם לדעתי) כדי שתעזור לך להתלבט.
    בלי קשר חשוב למצוא תחום בו הוא טוב יותר מאחיו וזה יהיה התחום שלו. נגיד ספורט מסויים או יצירה. חשוב לפתח אצלו תחום זה , כך שרק בלימודים יהיה נמוך מאחיו אך בתחומים אחרים שווה לו או גבוה ממנו.
    כאם לתאומות אני מבינה את ההתלבטות והקשיים. קריאת חומר בנושא או הדרכת הורים אצל מישהו שמבין בתאומות יכולה לעזור.
    במידה וגם השני בכיתה טיפולית, זה כבר יותר מורכב.חיזרי אלי

בהצלחה

אשמח להתעדכן ולהשתתף בהתלבטויות
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו