מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה ופחדים לילד בכיתה ב'רון15/05/2009
לפני כחודש חזרנו אני ואישתי מטיול בן 5 ימים בחו"ל ומאז הילד שלנו התחיל לעשות "בעיות".
בכל בוקר אישתי לוקחת אותו לבית הספר וכל הדרך הוא שואל אותה "מי יבוא לקחת אותו?מתי יבואו לקחת אותו? ואם ישכחו לקחת אותי " והוא לא מוכן להיכנס לכיתה .וכשמגיעים לכיתה הוא מבקש ממנה חיבוק ואז הוא לא עוזב אותה ומתחיל לבכות עד שמגיעה המחנכת ומכניסה אותו.הנושא נהיה כשיגרה מטרידה ביותר. בסיום הלימודים הוא הולך לצהרון בבית הספר ומחכה לרגע שיבואו לקחת אותו.עליי לציין כי כאשר היה בכיתה א' עברנו דבר דומה .ועברה תקופה דיי ארוכה ושוב ההתנהגות שלו חוזרת.אודה באם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות בכדי לפתור את הבעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה .כיתה ב'
ליאת גרוס16/05/2009שלום רון
הילד שלכם אכן מפחד מנטישה וזה אינו אופייני לילד בגיל זה האמור להבין את המשמעות של טיול לחמישה ימים. נראה כאילו יש איזה חוסר אמון או חרדה היושבים על בסיס מורכב מעט יותר. עם מי נשאר כשלא הייתם ? האם קרה פעם שאחרתם מאד והוא נאלץ לחכות לבדו לאורך זמן ? האם קורה שאתם משקרים לו (בכוונה טובה כמובן) והוא מגלה ? אולי משהו אחר?
חשוב להסביר לו שתמיד תשמרו עליו ותדאגו לו.לחזור על זה שוב ושוב. להעביר מסר שהוא יכול להיות רגוע כי אתם תמיד תמיד דואגים לו. יחד עם זאת חשוב להיזהר לא לרחם עליו , לפנק מידי , או להרשות דברים שקודם לא הרשיתם כי זה עלול לעודד אותו להמשיך כך.
קשה לי לדעת אם מדובר בסחטנות רגשית שלו או שהוא במצוקה. אם התנהגות זו תמשיך כדי לפנות ליעוץ מקצועי קצר כדישיסיע לכם לבנות את האמון שלו בכם באופן יציב.
אשמח להתעדכן
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)