מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעזרה דחופהרונית16/05/2009
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 11 ולילדה בת 3, יש לי כל כך הרבה בעיות שאני לא יודעת מאיפה להתחיל.
הבעיה העיקרית היא עם ביתי הגדולה (11).
אני מרגישה שאני ובעלי איבדנו שליטה עליה, היא זו שמנהלת את הבית ולא אנחנו.
תמיד היא הייתה ילדה קשה, ולאחר שאחותה נולדה המצב הלך והחמיר.
היא מניפולטיבית, אנוכית, נצלנית וחומרנית. הכל סובב אצלה סביב הכסף, הבגדים וסביב מה שיש לבנות האחרות.
מן השניה הראשונה שהיא פוקחת עיניים בבוקר היא מתחילה לבקש מאיתנו דברים: בגדים, משחקים, כסף...כשאנחנו מסבירים לה שאנחנו לא יכולים להרשות את זה לעצמנו היא בוכה ולא מדברת איתנו. אומרת שאנחנו הורים גרועים ושהיא שונאת אותנו והלוואי שנמות.
הזמן היחיד בו היא נחמדה אלינו ולא מתחצפת הוא כשהיא צריכה משהו.
אציין שהמצב הכלכלי שלי ושל בעלי קשה מאוד. שנינו עובדים מצאת החמה ועד צאת הנשמה כדי להעניק לה את כל מה שאנחנו יכולים, לא חסר לה דבר.
המצב הגיע לכדי כך שהיא סירבה לדבר איתנו במשך חודש כשלא קנינו לה את הנעליים שהיא רצתה...
ובפעם אחרת היא יצאה למרפסת וניסתה לטפס מעל המעקה בטענה שהיא רוצה להתאבד כי אין לה טעם לחיות עם הורים כל כך רעים.
לאחר המקרה לקחנו אותה לפסיכולוג, אולם, הפגישות לא עזרו ולא קידמו שום דבר.
לא מזמן היה לה יום הולדת וקנינו לה אופניים שהיא ביקשה מזמן...סיכמנו שאת הכסף שהיא קיבלה ליום הולדת מהמשפחה נקח ונשמור לתשלום חשבונות מאחר ואנחנו שילמנו על האופניים.
כשהגיע יום ההולדת היא לקחה את כל הכסף והחביאה אותו מאיתנו שחס וחלילה לא נקח אותו ממנה...למחרת בבוקר היא התעוררה ואמרה לי: "אמא זה אמיתי שיש לי כל כך הרבה כסף או שאני חולמת? אני מרגישה שזה חלום שהתגשם...".
בנוסף לכל זה, יש לה בעיות בבית הספר...הילדים כל הזמן מציקים לה ויש לה רק חברה אחת שלדעתי משפיעה עליה מאוד לרעה.
הן כל הזמן רבות, החברה שלה כל הזמן מציקה לה וצוחקת עליה, אפילו בנוכחותי.
לאחר כל ריב שכזה, הן לא מדברות במשך תקופה ארוכה וביתי אומרת שהחיים שלה נגמרו ושהיא לא יכולה לחיות בלי חברתה.
העובדה שאני ובעלי לא נמצאים הרבה בבית מקשה עוד יותר על הטיפול בעניין, והעובדה שיש לה ילדה קטנה לטפל בה ופגישות אצל פסיכולוג עולות יותר ממה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו...
אני כורעת תחת הנטל.
תודה רבה מראש,
אשמח לכל תגובה שהיא...
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
רונית16/05/2009רציתי להוסיף שגם מצבי הרוח שלה מאוד לא יציבים....היא עוברת משמחה לעצב מהר מאוד ולהפך.
כמו כן, היא מתפרצת בהתקפי זעם קשים- צרחות, קללות, מכות.
היא לא מוכנה לקבל שום סמכות...לא שלנו ולא של המורים בבית הספר, כך שגם בבית ספר יש לה בעיות התנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסף כסף כסף
ליאת גרוס16/05/2009שלום רונית
ילדה קשה הופכת להיות מתבגרת עוד יותר קשה. נשמע שבמאזן הכוחות בינכם היא מנצחת וזה משהו שאינו טוב לכם אבל בעיקר לה. ילד וגם מתבגר צריכים להרגיש הורים יציבים וחזקים מולם וזה לא מה שאת מתארת. אם היא במצוקה חברתית או רגשית (ונשמע שכן), את לא יכולה לסייע לה כל עוד היא המנהלת בבית. למה שתקשיב לך או תתיחס ברצינות?
הורות למתבגרת היא באמת לא פשוטה, סביר שכשתגדל תתנהג באופן פחות מניפולטיבי. אבל בינתיים נשמע שהיא וגם אתם סובלים. חשוב להחזיר לכם כהורים חלק מהכוח שאבדתם. אתם אלו שאמורים לנהל את הבית ולעזור לה לנהל את עצמה. זה הכיוון. אם את מרגישה שזה קשה לבד פנו לייעוץ אבל במקום להוציא כסף על טיפול פסיכולוגי בשבילה (מה שלא ישנה את מאזן הכוחות בינכם ולכן גם לא באמת יפתור את מקור הבעייה) פנו להדרכת הורים. אפילו רק מספר פגישות כדי לקבל כיוון ומשם להמשיך לבד.
אני רוצה להוסיף גם שבגיל ההתבגות הילדה אמורה להתמרד ולא לאהוב את ההורים. זה כתוב במנואל למתבגר. לא צריך להתרגש או להיעלב ובטח לא צריך להתקפל... כדי שתוכלי גם להתמש לקראתה, את חייבת קודם להתחזק ולקחת חזרה את הניהול.
בהצלחה
תחזיקי מעמד
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)