מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתמודדים עם ילד שמשקר.אורלי17/05/2009
שלום רב.
אני אם חד הורית שמגדלת שני בנים לבד. בן בצבא בן 20.ביחידה קרבית והרבה נחת. וילד בן 14.
עלינו לארץ מארה"ב לפני 10 שנים. לאחר שהתגרשתי מאבי ילדיי. ההסתגלות היתה קשה אבל הצלחנו להתמודד דיי בסדר. הבן הקטן שלי היה עם קשיים בלימודים ואת זה שייכו למעבר ולגרושים הוא נבדק בכמה איבחונים של בעיות למידה ולא נמצאו לקויות. שייכו את זה כנראה למעבר. בעזרת מורים פרטיים אנחנו משתדלים להתגבר על הבעיות למידה.לציין שהאבא לא תומך בילדים כלכלית ולא נפשית. הילדים מבקרים פעם בשנתיים בערך את אביהם.לאחרונה יש לי בעיה חמורה עם הילד בן ה14. הוא משקר לי ולמורים. גם לחברים שלו . שקרים חמורים ביותר גם כשהוא נתפס בשקר הוא ממשיך לשקר במצח נחושה שזה בעצם הכי גרוע ,בנוסף הילד מבריז מישיעורים והחמור ביותר היה שהשתתף בפריצה למתנ"ס וגנבו כדורים. חשוב לומר כשקורים מצבים אלו אני מנהלת שיחות איתו ומענישה אותו הוא מבטיח לי ולעצמו שהוא יפתח דף חדש אני רואה שזה מאוד מפריע לו אבל זה חוזר, היום אני במצב שאני לא יודעת איך להתנהג איתו .וחשוב לציין שאני אם שמקדישה את כל חיי לילדים. תמיד מעורבת בחיים שלהם תמיד עם יד על הדופק, אימא שתמיד מנהלת שיחות עם הילדים תמיד לצידם שאפילו ויתרתי על חיי הפרטים למען הנפש של הילדים שלי. מאוד קשה לי להתמודד עם מצב זה ואני אדם מאוד חזק אבל היום אני חסרת אונים. חשוב לי לציין שעם הבן הגדול שלי לא עברתי מצבים כאלו ונהפוכהו. אני מאוד פוחדת שאני מאבדת את הילד ושלי אני מבקשת את עזרתכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער במשבר
ד''ר שירי שדה שרביט18/05/2009אורלי שלום,
מדברייך נראה שהבן שלך נמצא במשבר רגשי, אשר בא לידי ביטוי גם בקשיים לימודיים וגם בהתנהגויות שמורדות במוסכמות החברתיות ובחוקים החברתיים. דרך דברייך ניתן היה להתרשם כמה את מושקעת בילדייך וכמה את מגיבה לכל עניין ומטפלת בו - משלמת למורים פרטיים, מענישה כשיש התנהגויות שליליות וכדומה. אולם מכל המידע שמסרת נראה לי שייתכן ובנך סובל מקשיים רגשיים ובינאישיים, אשר נמצאים בבסיס כל ההתנהגויות. במקרה זה, איש המקצוע המתאים הוא פסיכולוג. פסיכולוג יוכל גם לעזור לך באמצעות הדרכת הורים, לחוש קומפטנטית ומתפקדת מול בנך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
