טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, בתי בת 7 חודשים אני מתכוונת להכניס אותה לגן בחודש ספטמבר, אני נמצאת בהריון שני וצפויה ללדת בספטמבר גם. אני רוצה להכניס אותה לגן מאחר ויהיה לי קשה לטפל בשנייהן בו זמנית. השאלה שלי האם מבחנית הילדה האם היא תרגיש שאני זונחת אותה לטובת הילדה השניה? האם זה יכול להוות בעיה כל שהיא עבורה שהיא נכנסת לגן? מה מומלץ לעשות על מנת שהיא תקבל הרגשה טובה? ולא ליצור לה הרגשה שכאילו היא "נזרקת לגן".
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קשה לדעת כיצד ביתך תרגיש ואיך היא תפרש זאת, באותה מידה יכלת להשאירה בבית והיא עדיין היתה חשה נטושה כיוון שזו חוויה רווחת של אחים כשנולד להם אח נוסף. כדאי אולי אם הדבר אפשרי להתחיל להכיר לה את הגן ואולי להכניסה באופן חלקי כבר בחודשים הקרובים כדי שהמסגרת של הגן והצוות יהיה מוכר לה (אולי חצאי ימים או כמה ימים בשבוע) ואז גם החיבור בין הגן ללידה לא יהיה הדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד