חוששת שבעלי מזיק לבננו מבחינה נפשית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוששת שבעלי מזיק לבננו מבחינה נפשית
    טלי
    19/05/2009

בוקר טוב.
    אני אמא לשני ילדים, בן 7 ובת 3. בני הוא ילד מקסים, חכם, רגיש, עדין אך מלא כעסים ופחדים.
    הילד בוכה מכל דבר קטן, מתעצבן מאוד מהר וזה בא לידי ביטוי בבכי כמובן ובצעקות. הפחדים שלו מתבטאים בחוסר רצון להישאר לבד, פוחד לנסות דברים חדשים, חוגים וכדומה. הכי כואב לי שהוא לא רוצה להישאר לבד עם אבא שלו.
    מאז ומתמיד בעלי אמר לו דברים פוגעים כמו: פחדן, בכיין, תינוק, אף אחד לא ירצה לשחק איתך ועוד משפטים כאלה בהתאם לסיטואציות. כל הזמן אמרתי לו שזה יפגע בילד וזו לא הדרך, לאחרונה הוא מודע לנזק שהוא גורם אך לא שולט בעצמו, הוא כל הזמן כועס על הילד, ממש חונק אותו, למשל הילד אוהב חיות ולפעמים משחק תפקיד של אריה או זאב והולך על ארבע ובעלי ממש כועס על זה. אתמול התפוצץ הסיפור כשבני אמר לאביו שהוא לא רוצה שיבוא איתו לפארק המשחקים וזאת משום שהוא משחק משחקים " לא נורמליים", בעלי מאוד נפגע והעניש אותו, שלח אותו לחדרו ולא הסכים שייצא החוצה.
    אני לא יודעת מה לעשות, כל השיחות שלי עם בעלי מסתיימות בזה שאני צודקת, הוא יודע אבל לא משנה כלום, כשאני מעירה לו און ליין, הוא מתפוצץ עוד יותר וכאילו בכוונה חוזר על דבריו בהתעלמות טוטאלית ממני. בנוסף על הבת שלנו הוא לא כועס בצורה כזו, היא מאוד מחוברת אליו והוא משחק איתה, מפנק אותה ומרעיף עליה אהבה, כשהילד היה קטן יותר, גם איתו התנהג באותה צורה אבל הציפיות שלו מהילד גבוהות מידי והוא מנסה לעשות ממנו "גבר".
    מה אני יכולה לעשות? אני כבר מיואשת, אנא עיזרו לי.
    תודה, טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורות אחרת

זהורית אסולין שמחון
    19/05/2009

אם בעלך מכיר בכך שתגובותיו אינן התגובות החינוכיות שמתאימות לבנו הרי שאתם כבר בחצי הדרך. ייתכן שזו הההורות שחווה בעלך וזה היחס שהוא קיבל ולכן אין בתוכו מודל אחר של אבהות. אלו התנהגויות ומסרים שהושרשו בו כילד וקשה לו להתנתק מהם.אני מציעה ללכת יחד להדרכת הורים כדי לטפל באותם חלקים רגישים שיוצאים ממנו (ואני משערת שלעיתים בצורה אחרת גם ממך) ושלא זו ההורות שייחלתם לה. ליצור לכם הורותמשותפת מתאימה יותר לכם ולילדיכם

המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו