בן 5 - ידיים בפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5 - ידיים בפה
    שרית
    19/05/2009

שלום רב,
    אני אמא לשני בנים בני 5 ו3, בני הבכור התחיל לאחרונה להדאיג אותי, מזה חודש ימים בשעות שאנחנו מבלים יחד, הוא ממש דוחף את האצבעות לפה ולפעמים מורח את הרוק על כל הידיים, אני לא יכולה לשים דגש באיזה מצבים זה מתרחש, אבל בכל סיטואציה אם מול הטלויזיה, תוך כדי משחק קופסא, הליכה, סיפור לפני השינה. אני לא יודעת עם הוא מתנהג כך גם בגן, ואני לא רוצה לעורר התנהגות שכזו מצד הילד, בהנחה שאם יש התנהגות כזו מצידו הצוות יבחין ויפנה אליי.
    אני לא מעירה בכל הזדמנות , מדי פעם אני אומרת שזה לא התנהגות מקובלת (אני לא שאלתי אותו מדוע הוא מתנהג כך?שאלתי רק אם הוא ראה מישהו שמתנהג כךוהתשובה היתה שלילית , לרב הבן שלי לא מנדב מידע),

מה עלי לעשות? לנסות לברר?איך? איתו, בגן(מעדיפה שלא)?
    ובעיה נוספת שהבן הצעיר עשה זאת פעם אחת (מחכה המון את אחיו)
    (אציין כי הבן ילד מאוד נבון וממושמע)
    ממתינה לכל עצה שיכולה למקד ולמזער את ההתנהגות הלא ברורה הזו, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 - ידיים בפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 - ידיים בפה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/05/2009

שרית שלום,
    לא ברור בדיוק משאלתך מה עושה הילד ומה מדאיג אותך בהתנהגותו, האם יש קשר לגמילה ממוצץ לאחרונה או שהילד אוהב להתעסק בדברים עם הפה (לועס את כנף השרוול, מוצץ אצבע וכדומה).
    סביר להניח שזו התנהגות שמתרחשת בהיסח הדעת, כדרך להרגעה עצמית ולסיפוק (די מקביל ללעיסת מסטיק אצל מבוגרים או כסיסת ציפורניים). כדאי שכשאת רואה את בנך מוצץ את הפה, הסיבי את תשומת לבו לכך ובקשי ממנו להפסיק. אפשר להציע לו התעסקות אחרת, כמו למלל חיתול בד בידיו, כדור ספוג קטן וכדומה.
    בסה"כ התנהגויות אלו הן די נפוצות ואפשר להוריד את תדירותן.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וגם שאלה נוספת

שרית
    21/05/2009

שלום ותודה ד"רשירי שדה שרביט

כנראה שלא הסברתי נכון את הבעיתיות לפחות מבחינתי, הבן שלי בן 5 הילד הבכור, ממש לאחרונה בערך 3 שבועות שהוא מתעסק עם הפה - מכניס את כל האצבעות פנימה, אני לא יודעת מאיפה הוא למד את זה? ממה זה נובע ? האם יש קושי רגשי/חברתי כלשהו? ואני לא יודעת איך לעזור לו.
    האם אני צריכה להעיר בכל פעם שהוא עושה את זה?
    ובשבוע האחרון שמתי לב שהוא קצת פחות מתעסק עם הפה אלא עם איבר מינו, בזמן צפיה בטלויזיה, בהצגה. (מעל הבגדים).
    שאני נתקלת בזה אני מציינת כי זה מקום פרטי ואישי שלו ואם הוא רוצה לגעת בו אז צריך לעשות את זה בפרטיות .
    בעלי אומר שהא צריך לשרותים, אבל הוא ממשיך להתעסק עם האיבר מין גם ביציאתו מהשרותים.
    ותוך כדי כתיבה אני נזכרת שגם בזמן שאני קוראת לו סיפור לפני השינה וזה בשכיבה לידו(טקס שינה שבעלי ואני קוראים סיפור לילדים במיטה)מנסה להעביר את ידו על החזה שלי, ואני מעירה לו על כך.
    שאלה נוספת בבקשה- האם זה בסדר שבזמן שאני מתקלחת אחד מבניי נכנסים רגע (אם זה לשרותים, או סתם שאלה , הם לא מתעכבים ומיד יוצאים - לעיתים רחוקות)
    אני לא יודעת מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

שרית שלום,
    ראשית אני מצטערת על העיכוב בתשובה. העיסוק בפה ובאיבר המין שתיארת הם התנהגויות שכיחות שלרוב אינן מעידות על קשיים רגשיים. לרוב אלו הן התנהגויות שנעשות בהיסח הדעת, וכשהן מתרחשות, תפקידך הוא להסב את תשומת ליבו של הילד ולתת לו משהו אחר להתעסק איתו (כדור ספוג, "מר גמיש", קפיץ ליד וכדומה מספקים עיסוק דומה). ייתכן ומה שמטריד אותך הוא העובדה שהילד משתמש בגופו כדי להינות, וזו אינה התנהגות בעייתית, אלא אפשר לעזור לו למצוא דרך אחרת, מתאימה יותר מבחינה חברתית. האמירה שלך לילד ("מקום אישי ופרטי...") היא מוצלחת מאוד ומעבירה את המסר הרצוי, ללא שיפוטיות.
    לגבי התכנים המיניים שרימזת עליהם - אני חושבת שאחד הפרמטרים העיקריים הוא התגובה שלך ובאיזו מידה את חשה שלא בנוח.והתגובה שלך היא זו שאמורה להנחות אותך כאן. במקרה של כניסה למקלחת/חדר השירותים כשאת שם, לטעמי זה עדיין סביר בגילאים של בנייך. בהתייחס למגע בחזה שלך, אני אישית הייתי מרגישה לא בנוח, אבל יש אמהות אחרות שמניקות את ילדיהן בני ה-5, לא? את מדברת על התחום האפור, ובו ההחלטה היא אינדיבידואלית לכל הורה. אגב, סביר להניח שבנייך אינם מקשרים את הגוף שלך עם מיניות, לכל היותר הם סקרנים לגבי גוף של אישה בוגרת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו