"אמא רק שלי" כל הזמן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "אמא רק שלי" כל הזמן
    חגית
    19/05/2009

שלום,
    אני אמא לילד בן 5 ושמונה חודשים ולבת בת שנתיים ושמונה חודשים. בתי מתוקה מאוד אך "מכשפה קטנה". בגיל שנתיים ושמונה חודשים נכנסה לראשונה לגן בו צוות גדול, נהדר וחם (עד אז היתה איתי). היא הולכת בשמחה רבה לשם. בגן היא ילדה אחרת מאשר איתנו. בגן היא שקטה במיוחד אבל מהרגע שאני פוגשת אותה היא מנסה בכל דרך להראות לי מי הבוס ודורשת את כל תשומת לבי כל הזמן. כשהיא רואה אותי מחבקת את אחיה היא מיד רצה ודוחפת אותו. כמובן שאינני מסכימה אלא אומרת :יש לי עוד המון מקום בגוף ובלב" ומזמינה אותה להצטרף. היא רוצה (ואומרת זאת) שאהיה רק שלה. מקנאה בו נורא- למי אקרא ראשון סיפור, הראשון להתרחץ, מי יפתח את הדלת, למי אקשיב, ממש בכל תחום. היא מכה אותו ומציקה לו. יש לציין שהתנהגות זו קיימת מגיל מאוד מאוד צעיר, אולי שנה. כמו כן אני מרגישה שהיא מנסה לשלוט בי בכל דרך. רוצה על הידיים, לישון איתי, לא מסכימה שאבא יטפל בה. אני נותנת לה המון תשומת לב אבל היא רוצה הכל כל הזמן.

איך אפשר להסביר את ההתנהגות השונה בגן? האם היא מתאפקת כל היום ומוציאה הכל עלי?
    יום אחד הסתכלתי עליה בגן ללא ידיעתה ולא האמנתי . היא כ"כ שקטה שם. ממש לא מדברת, לא בולטת ומופנמת. יש לה חברות אבל היא משחקת הרבה לבד.היא מהילדים הצעירים (יש בני 4+)
    האם ניתן לפרש את התנהגותה כנסיון לשליטה או אולי היא באמת זקוקה לכ"כ הרבה תשומת לב ולכח?
    איך אפשר לתת לה את מה שהיא זקוקה לו בלי לפגוע בילד הגדול?
    אגב בעלי חוזר בשעות הערב המאוחרות ולכן אי אפשר "להפריד כוחות"

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "אמא רק שלי" כל הזמן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון קטן

חגית
    19/05/2009

נכנסה לגן בגיל שנתיים וחודשיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אמא רק שלי" כל הזמן

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/05/2009

חגית שלום,
    מאוד קשה לנו כהורים להציב גבולות לילד שבסך הכל רוצה מאיתנו חום, אהבה וקשר. הדרישה הזו מבטאת את הצרכים הבסיסיים ביותר של הילד, שאנחנו מאוד יכולים להזדהות עמם. אין לי ספק שבתך מרגישה שהיא מקבלת ממך הרבה דברים טובים, יש לך הרבה מקום בלב כפי שכתבת יפה, ולכן היא אינה יודעת שובע. אולם לאורך זמן הלחץ האדיר שלה עלול גם להתיש אותך, ובהמשך גם לעורר כעס כלפיה. לכן, תחימה מסוימת הינה חשובה גם עבורך וגם עבורה.
    חשוב שתקבעי עם הילדה זמן פרטי שהוא רק עבורה - כעשרים דקות ביום בהן אתן שתיכן יחד עוסקות בפעילות שהיא בוחרת, ללא נוכחות האח. אפשר להעניק את הזמן הזה מיד עם החזרה הביתה מהגנים, ואז היא תתחיל את השהות בבית אחהצ בחוויה של סיפוק. לאחר מכן, אני מציעה להמשיך בשגרת היום עם חלוקת הקשב ותשומת הלב בין האחים ובין מטלות הבית, כפי שאת מוצאת לנכון. הקנאה של בתך היא מובנת וטבעית, אולם זו גם הזדמנות ללמד אותה שיעורים חשובים לחיים כמו התחלקות עם האחר, שיתוף פעולה, דחיית סיפוקים מסוימת וכדומה. כדאי גם שתחשבי בינך לבין עצמך באיזו מידה את מזדהה עם המקום של אחות קטנה שמקנאה במה שאח גדול מקבל, או באח גדול שמוכן לדחוק את צרכיו הצידה (לפי מה שאמרת, בנך אינו מתנגד למיקוד תשומת הלב באחותו, ואני תוהה כיצד הוא מרגיש בנושא). ההורות שלנו מושפעת רבות מהילדות שלנו ומיחסי האחאים בילדותנו, ולכן חשוב שתבדקי גם עם עצמך את עמדותייך בנושא.
    לגבי הפער בין הבית לגן, קשה לדעת כמה ההתנהגות בבית מושפעת מהמתרחש בגן. כתבת כי בתך נוהגת באותו האופן כמעט שנתיים, הרבה לפני שנכנסה לגן. כן רצוי לברר, באיזו מידה טוב לה בגן - לראות האם היא שמחה ללכת לגן, האם יצרה שם קשרים חברתיים עם ילדים אחרים (ובמידה ולא, רצוי שתעזרי לה בכך ותיזמי מפגשים אחה"צ) וכדומה. כדאי גם לשוחח עם הגננת ולשמוע את התרשמותה מהילדה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו