שכנוע ילד להכנס לשעור של מורת שילוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • שכנוע ילד להכנס לשעור של מורת שילוב
    עירית
    19/05/2009

    בני בן ה 10 זכאי לקבל מורת שילוב בבית הספר. מורת השילוב אמורה לעזור לו עם קשיים דדקטים - כך שזה מאד חשוב לו. בני מסרב בכל תוקף להכנס לשעורים אלו ומעדיף להשאר עם החברים בכיתה.
    להבנתי, מחד הוא לא רוצה להתמודד עם מה שקשה לו, ומאידך הוא גם לא רוצה להרגיש "פגום". הלימודים בכלל לא מענינים אותו כך שהוא לא מרגיש ורוצה את העזרה הזו.
    כיצד אצליח לשכנע אותו? ניסיתי להסביר לו שלפעמים גם עושים דברים שלא רוצים ואת עניין הזכויות שלצד החובות. כיצד עלי לגשת אליו ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שעות שילוב

    ליאת גרוס
    19/05/2009

    שלום עירית
    הטיעונים של בנך הם הגיוניים למרות שכמובן יש גם טיעוני נגד הגיוניים לא פחות. השאלה היא האם הקושי הוא להתמודד עם קשייו או שהקושי הוא בכך שחבריו יראו שיש לו קשיים. אם הבעייה היא הבושה, ניתן אולי לספק לו שעות של הוראה מתקנת באופן פרטי אחה"צ. זה יותר יקר אבל יותר יעיל לימודית ולא מאלץ אותו לחשוף את חולשותיו ברבים. באופן זה גם אינו מוצא מהכיתה ומפסיד.
    אם האופציה של שיעורים פרטיים אינה אפשרית מבחינתכם, בואי ננסה להגדיר ממה נובע הסירוב ואז לחשוב כיצד לתקוף את זה. אין טעם לחזור שוב ושוב על מה שאמרת. כנראה לא יעיל.
    ייתכן כי יש כאן ביצה ותרנגולת: קשה לו - מתוסכל - מאבד מוטיבציה - יותר קשה לו וחוזר חלילה. לא יכול להיות שלא מעניין אותו להצליח - הוא פשוט ויתר. כדאי לנסות למצוא את הנקודה שבה סובל ורע לו ולנסות להתחבר אליו משם...ומשם לנסות לעורר בו מוטיבציה לקבלת עזרה.
    אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.
    מה דעתך עד כה?
    ליאת גרוס
    מודיעין

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ראשית תודה

    עירית
    20/05/2009

    גם אם אני ארצה להביא אחרי הצהריים קיימת התנגדות כי אחרי יום לימודים ארוך הוא רוצה את הזמן לשחק עם חברים ןחוגים.
    העניין שבאמת בבית ספר כולם באים לקראתו-אבל הוא מבחינתו נותן מעצמו רק כשנח לו וכשזה עם מורה שהוא יותר אוהב. עם מורת שילוב קודמת הוא לא הסתדר ( לא חיבב אותה) -אז הציעו לו מורה חדשה-נתנו לו את האפשרות להיפגש איתה ללא ילד נוסף -ויחד עם כל זה שבאו לקראתו -הוא מסרב להפגש עמה - מדובר רק על שעה בשבוע.
    כל נושא הציונים לא מעניין אותו - גם הטובים- נניח יש לו מבדק בחשבון על חומר שהוא יודע ויכל להוציא 100 -הוא פשוט יכל להחליט שאין לו כח לעשות אותו ולא מעניין אותו שהוא יקבל 0. כך שאת מבינה שטיעון שזה יכל לעזור לו-לא ממש עובד.
    העניין הוא שאני מודעת לכל הבעיות והסיבות בגינם הוא לא רוצה להתמודד עם הלימודים והדברים שיותר קשים לו - הוא גם מטופל - אבל במקביל , אני לא מוכנב שבית ספר יהפוך להיות תוכנית כבקשתך-לפעמים צרכים לעשות דברים שפחות אוהבים - בני יעלה לכיתה ה' והחומר רק יהפוך לקשה יותר - הוא חייב לקבל את העזרה של הוראה מתקנת- זה כלים שהוא חייב לקבל - הוא רק לא מבין זאת-או מבין זאת וזה פשוט לא מעניין אותו כרגע. אני חייבת שלפחות יסכים לתת מעצמו פעם בשבוע

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שעות שילוב. בכפיה ?!

    ליאת גרוס
    21/05/2009

    שלום עירית
    נשמע שבנך חי בתחושה שרק הוא קובע לעצמו ואינו חייב להיכנע לתכתיבים חיצוניים אם אינם נראים לו. האם זה בא לידי ביטוי גם בתחומים אחרים בחיים ? את צודקת שזה דפוס מדאיג ושהמסר ש"החיים אינם תמיד תוכנית כבקשתך" הוא מסר חשוב.
    אם זה בא לידי ביטוי גם בתחומים אחרים, ייתכן שקיימת בעייה בנושא סמכות הורית בבית והילד הורגל שהמילה האחרונה היא שלו. אם כך הדבר, הדרכת הורים יכולה לסייע לשנות את הדפוס ולתת לבנך כלים טובים יותר להתמודדות בחיים. זה חשוב, כי דפוס כזה עלול רק להחריף עם השנים ולבנך יהיה קשה בכל מסגרת עם חוקים (גם בעבודה כמבוגר אלא אם כן יהיה עצמאי).
    לגבי שעות השילוב - ישנה אפשרות להתנות הליכתו לשעות שילוב תוך שיתוף פעולה מצידו במשהו שרוצה ושימנע ממנו. לא מתנה אם ילך אלא משהו שילקח ממנו אם לא ילך.
    לחילופין אם התנהגות זו באה לידי ביטוי רק בתחום הלימודי סימן שיש קושי ספציפי , חוסר ביטחון להתמודד עם כשלונות, בושה וכו'. אז ההתמודדות צריכה להיות שונה. חשוב להתחבר לקושי, לתת חיזוקים . לעשות עיצוב התנהגות חיובי. וכו'

    מקווה שעזרתי
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו