מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שבוחרת בעצבות ובמסכנותאורית21/05/2009
שלום ,
לנו יש ילדה בת 10 , ילדה מקסימה מאוד אך הבעיה העקרית איתה שהיא תמיד בוחרת להיות עצובה
לשבת בצד דווקא כשיש שימחה והמולה .
לדוגמא בזמן ל"ג בעומר כשכולם חגגו פתאום ביתי החליטה ללכת הצידה ולשבת שם עד ששאר הבנות קראו לה ומשכו אותה פנימה .
אותו כנ"ל בבית אם כולם יהיו שמחים היא דווקא רוצה להיות עצובה .
שאלתי היא למה ?
כשאני שואלת אותה היא עונה לי :"כי ככה אני וזהו!!!"
אני חייבת לציין שהדבר מקשה על כל הבית ומקשה עלינו ההורים עד מאוד .
מה עושים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוחרת להיות עצובה ?
ליאת גרוס21/05/2009שלום רויטל.
את טוענת שביתך בוחרת להיות עצובה, רוצה. מחליטה, וכך מקשה על כל בני הבית. אני רוצה להציע אופציה לפיה זה לא עניין של בחירה אלא של קושי ומצוקה שאפילו היא לא בהכרח מבינה אותה עד הסוף. אולי בסיטואציות של שמחה והמולה היא מרגישה שהיא הולכת לאיבוד. משהו מעציב אותה. משהו קשה לה. אולי חשה לא נח בקבוצה גדולה.
היא אמרה" כי ככה אני וזהו" כי חשה שאת מאשימה ולא שאת מתעניינת באמת. אולי גם לה זה לא ברור.
אני מציעה לבחון את הדברים דרך הפריזמה הזו, ואז אולי יעלו רעיונות אחרים להתמודדות ואם לא אשמח לעזור..
מה דעתך ?
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)