שינוי התנהגות - דחוף!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות - דחוף!
    שיר
    23/05/2009

בתי בת תשע וחצי ויש לה חבר בן גילה כבר חמישה חודשים. לפני כשבוע היא נפרדה ממנו בלי שום סיבה מיוחדת וחזרה אליו למחרת. היא טוענת שהיא אוהבת אותו וכיף לה איתו אבל פתאום היא לא רוצה ללכת אליו הבייתה שרק יבוא אליה , קשה לה לדבר איתו בכיתה ( מה שלא היה בעבר). משהו השתנה בה פתאום. אני ממש מודאגת כי נראה לי מוזר שפתאום היא שנתה את ההתנהגות שלה אליו. ניסיתי לדובב אותה אם משהו קרה והיא טוענת שכלום רק שהיא פתאום מתביישת, שקשה לה להיות בבית שלו כי לא נעים לה שם. שאלתי אותה שוב ושוב אם היא רוצה להיפרד ממנו אך היא אומרת שלא אבל בכל זאת היא לא מוכנה ללכת אליו. יש לה הרגשה לא נעימה שם. ההורים שלו מאוד נחמדים ואוהבים אותה. אני לא מבינה מה גרם לה לשינוי הזה.מה לעשות? איך לעזור לה? האם עלי להיות מודאגת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות - דחוף!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר בגיל 9 וחצי

ליאת גרוס
    24/05/2009

שלום שיר
    קודם כל אין מה להיות מודאגת. את מתארת התנהגות נורמלית לחלוטין וזה עוד יקרה הרבה פעמים. ממש לא להתרגש.
    את שוכחת שהיא לא בת 14. בגיל שלה רק מתחילים להבין את המשמעות של בנים בנות. זה עוד לא ברור. רק לומדים את הקדם חוקים של החוקים של המשחק. עוד לא ממש משחקים. המשמעות של פרידה וחבר אינה רצינית כמו בבגרות. ילדים בגיל זה רק מתחילים לבדוק את השטח. להרגיש מבוכה.להתבייש. אין אהבה רומנטית.אין משיכה פיזית (אני מקווה). נפרדים, חוזרים, מחליפים,מתרגשים. ככה זה וזה טוב ונכון.
    חשוב שתהיה שם בשבילה אבל שלא תיכנסי לסערה בה היא נמצאת. היתרון הוא שאת מבוגרת ויכולה להסתכל על זה מהצד. אם תדאגי, תשדרי לה שמשהו לא בסדר, וחבל. תני לה להתנסות, גם אם קצת עצוב או קשה לה לפעמים. תשאלי ותהיי קשובה אבל אל תלחצי או תנדנדי.
    זו רק ההתחלה, קחי אויר...
    בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו