צריכה עיצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • צריכה עיצה
    פ.
    23/05/2009

    שלום,
    בני בן 4 וחצי בזמן אחרון אני מרגישה שהוא פחות פעיל מבעבר ובכך נוצר פער בינו לבין חבריו. מאז הלידה יש קבוצת ילדים קבועה בני גילו שאנו ההורים שומרים על קשר ביננו (חברים מהשכונה ונפגשים לטייל יחד). פעם הוא אהב אופניים, לרוץ, מגלשות, נדנדות והוא היה מתרוצץ עם חבריו. עכשיו נראה שזה לא מעניין אותו, הוא מעדיף לאסוף משהו לתוך דלי או לבנות בחול, הוא עולה על מגלשה הכי נמוכה בלבד, משחק במשחקי תפקידים (הוא מבשל אוכל, אוסף עצים למדורה וכד'). וחבריו מעדיפים אופניים, מגלשות, לפעמים היאבקות והוא מצידו מתרחק ומסתכל מהצד או שמעסיק את עצמו לבד במשהו אחר. החברים שלו לא נמצאם איתו בגן. בגן שלו גננת אמרה שהוא התחבר חזק מאוד עם 3 בנים מכיתה ולא ניתן להפריד ביניהם ועם השאר הוא ניטרלי, לא מנסה להתחבר אך גם לא מתרחק, הוא לא ילד בעייתי בגן, עושה מה שאומרים, ילד ממוצע כזה. גננת אמרה שלא רואה שום בעיה איתו בגן. נראה שהוא ילד ביישן, מעדיף להתרחק ולהתלונן למבוגר מאשר לפעול איך שהוא.
    האם יש צורך לנסות להפעיל את הילד? לדחוף יותר לכיוון של ספורט כלשהו או לחוג כלשהו? הורים שלנו מודאגים מאוד שבבי"ס הוא יהיה ילד שלא יוכל לעמוד על שלו.
    האם שינוי התנהגות מסוג זה צריך להדאיג או שהוא נורמלי?
    תודה.
    פ.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עיצה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לתת לילד להיות מי שהוא

    ליאת גרוס
    24/05/2009

    שלום פ'
    זו אכן סיטואציה לא נעימה אבל באמת שאין מה לדאוג. בגיל הזה הילד כבר מפתח אישיות משלו ובוחר דברים שהוא אוהב. חשוב לאפשר לו ולא לשדר לו שעדיף שיהיה מישהו אחר. לא ללחוץ עליו לשחק בדברים שאינו רוצה. אפשר וכדאי להציע אבל לקבל בכבוד גם תשובה שלילית.
    יחד עם זאת אפשר לשלב ספורט בתנאי שזה בלי ללחוץ. אפשר להציע לו חוג ג'ודו למשל או כדורגל.
    אם פוגעים בו, ניתן ללמד אותו לעמוד על שלו ולתת לו כלים לצורך כך.לא צריך לשחק האבקות בשביל זה.
    נשמע שסכ"ה הוא בסדר גמור. אם ההורים שלך דואגים לנכד ובדרך מלחיצים אותך בדקי אם זה עוזר לאימהות שלך או לא. אם לא, התרחקי בנימוס ותקשיבי לעצמך.
    מצד שני, ליתר ביטחון ,בדקי אם יש בעייה בשיווי משקל, וויסות תחושתי או מוטוריקה גסה... הכתובת היא מרפאה בעיסוק. אם יש בעייה כזו טפלי, זה הזמן. אם אין, לכי לבנות איתו ארמונות בחול, בכיף..

    בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו