תלות באמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תלות באמא
    אנה
    19/08/2007

שלום,
    בני בן שנתיים וחודש, כשאני בסביבה הוא לט מוכן לעשות צעד בלעדיי, רק תוך כדי החזקת ידי הוא הולך לאן שהוא רוצה, רק מידי הוא לוקח אוכל או שתיה, כשאני בסביבה הוא מגרש כל אחד שמתקרב אליו. איני מסוגלת לעשות כלום, כשהוא משחק עם אבא שלו אני מנסה להיעלם שלא ישים לב אבל תוך מספר דקות אני שומעת שהוא מחפש אותי וקורא לי. עם זאת כשאני יוצאת נגד רצונו הוא דוחף אותי ובוכה בבכי " נעלב" עד שהוא נרגע ומבקש מוצץ ממני. עם שאר בני המשפחה במצב זה הוא נכנס להיסטריה ומאוד קשה להרגיע אותו. השאלה מה עושים כדי שיקבל גם את שאר בני המשפחה כשאני בבית. יש לציין שהוא מאוד אוהב את הסבים ואת אביו במיוחד ומקבל מהם תשומת לב רבה. אבל בכל זאת אני תמיד חייבת לידו גם כשהוא משחק איתם....
    נא עזרתך
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלות באמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפרדות ועצמאות

שרון באומל
    19/08/2007

שלום אנה
    סביב גיל שנתיים מגלים ילדים שהם אנים שלוחות של הוריהן, אלא שהם יישות עצמאית ונפרדת. כמו-כן, הוריהם הינם יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהם. ידיעה זו עשוייה להפחיד אותם מאוד - חרדה מפני בדידות ואובדן. זהו חלק מתהליך התפתחות תקין.
    הייתי מנסה לכתוב עם בנך ספר קטן על מה קורה כשאמא לא נמצאת. לכלול בו גם את הכעס והעצב אך גם את הדברים הטובים: מה אפשר לעשות כשהוא לבד עם אבא ומה אפשר לעשות כשהוא עם הסבים. אפשר גם דרך משחק לנסות לתת לו אפשרות לבטא את המתחולל בעולמו הפנימי, אם כי הוא מעט צעיר מידיי למשחק סימבולי.
    אני רוצה לחזק את ידייך בכך שצאי מהבית ותני לו להתמודד. גם אם את בבית - אמרי לו אמא עכשיו עסוקה ולא משחקת איתך, ואתה יכול לבחור לשחק עם אבא. עמדי על כך. התגלית השנייה בגיל זה היא הגילוי של כוחו היחסי של הילד בעולם. נראה לי שבנך מנסה לבחון עד כמה יש לו "כוח" מולך, ועד כמה הוא יכול לכופף אותך אל מול רצונותיו. זהו השלב בו את אמורה להיות חזקה ולדאוג גם לצרכים שלך. גם אם הוא מוחה ובוכה, תני לו להיות בכך. זה בסדר וזה חשוב.
    וזה גם יעבור.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנה
    21/08/2007

תודה רבה על העצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיקה
    21/08/2007

שרון,תודה על תגובתך המהירה,הייתי שמחה להצטרף לסדנא רק שאני גרה באוסטרליה.אני אעזר באתר שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו