שינה נכונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה נכונה
    ויקי
    24/05/2009

עידו בן שנתיים וחצי נגמל מאצבע בפה - שמנו לו מרה והוא מיד הפסיק למצוץ וכתוצאה מכך לוקח לו יותר זמן להירדם בלילה.אנחנו מאוד סבלניים אבל לפעמים זה עובר גבולות ולוקח לו שעתיים להירדם. אנחנו גרים אצל ההורים ועוד חודש עוברים דירה ואני משכיבה אותו ואת אחותו (בת 3.5)לישון כשאני לידם, אני מספרת להם סיפור ומחכה לידם עד שהם נרדמים וכשזה לוקח שעתיים זה מאוד מתסכל. כשנעבור יהיה להם חדר ואשכיב אותם במיטה שלהם בלעדיי אך עד אז מה אפשר לעשות כדי שזה לא יגיע לשעתיים. אם אפשר בבקשה לקבל עצה איך להשכיב אותם לישון בלעדי בבית החדש בחדר שלהם מבלי לגרום לבעיות. הלל(הבת) תקבל את זה יותר בכיף בטוח אבל עידו מאוד קשור אלי ואני בטוחה שיהיה לו קשה שאני לא אישן איתו. איך אפשר להקל בדרך הכי נכונה ובטוחה. עוד שאלה בנושא מציצת אצבע - מאז הוא לא מצץ בכלל ואפילו לא בלילה - הוא נגמל לגמרי!! האם יש אפשרות שהוא יחזור לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה נכונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הירדמות

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/05/2009

ויקי שלום,
    ראשית, על אף הקושי, לדעתי עדיף שלא לשנות באופן דרסטי את הרגלי השינה של הילדים בטרם מעבר הדירה. כמו כן, תיתכן רגרסיה עם המעבר, גם אצל הלל הבוגרת וגם אצל עידו. בבית החדש, כדאי להבנות שגרת שינה, שמתחילה כבר בארוחת ערב טובה, אמבטיה/מקלחת ואז סיפור. באופן עקרוני, ילדים בגיל של ילדייך, אמורים להיות מסוגלים להרדים את עצמם גם ללא נוכחותך. רצוי להסביר לילדים שאת מקריאה סיפור, ואחכ את מכבה את האור, משאירה אור קטן/במסדרון, ואז הם שוכבים עד שיירדמו. הרגיעי אותם שאת עדיין בבית, אולם רצוי להתעקש על שגרת ההשכבה וההירדמות, עד שהם יסתגלו. פעמים רבות, עירוב של האב בשגרת ההשכבה עושה נפלאות, ומאפשר לילדים להיפרד בקלות יותר ולהירדם.
    בהצלחה ומעבר דירה קל,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו