ילדה בת 5.5 - חרדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5.5 - חרדות
    מיכל
    26/05/2009

בתי בת ה- 5.5 בגן חובה ילדה חכמה ,מקובלת מאוד בגן הילדים. קשורה מאוד אליי במיוחד ולבית.
    היא לא מוכנה ללכת לחברים לבד (רוצה שאבוא איתה או שהחבר/ה) יבואו אלינו, לא מוכנה להישאר לבד במסיבות יום הולדת. לעיתים היא נלחצת מאוד מסיטואציות לא שיגרתיות כמו למשל ארוחה משותפת בגן, או אחות טיפת חלב שבאה לבצע בדיקת עיניים, היא נלחצה ובכתה. אני מרגישה שיש לה חרדה חברתית שמתבטאת גם בבעיות פסיכוסומטיות: מס' פעמים לפני אירועים חברתיים בגן הילדים או מסיבת יומולדת של אחד הילדים (שהלכתי איתה) היא סבלה מכאבי בטן חזקים ומשילשולים. ופעם במסיבה בגן היא אמרה לי שאינה מרגישה טוב, היתה אדומה וחמה מאוד ולא תפקדה, היתה ממש קפואה, כשיצאנו אחרי מס' דקות הכל עבר. חשוב לי לציין שהילדה לא עברה מעולם טראומה, עם זאת מגיל קטן מאוד(מס' חודשים) היתה חרדה מזרים וסבלה מחרדת נטישה. היא קשורה אליי מאוד. אנחנו משפחה חמה מאוד היא הבכורה יש לה אח בן 4 ואחות בת שנה וחצי. ניסיתי לשכנע את הילדה שתלך לבד למסיבות/חברים אפילו למעט זמן ואז תתקשר וניקח אותה אך היא מסרבת. בגיל 3 היא לא דיברה עם צוות הגן במשך כ- 4 חודשים היתה ממש "אילמת", ניסינו בעזרת איש מקצוע טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (התניות וכו') אך הטיפול נכשל ולבסוף, עם הרבה סבלנות ובטחון וסיוע של צוות הגן היא החלה לדבר ולהיפתח. בשנה הבאה הילדה עולה לכיתה א' ואנו חוששים שיהיה לה קשה ובכלל, רוצים להקל עליה, ולעזור לה להשתחרר מהפחדים והחרדות.
    חשוב לי לציין שהיא לא משתפת פעולה כלומר יהיה קשה מאוד לדובב אותה יחד עם איש מקצוע היא הופכת "קפואה" ולא מתקשרת. יחד עם זאת הילדה מאוד שמחה, מלאת מרץ, חברותית ומוכשרת מאוד רק בסיטואציות שפירטתי היא משתנה באופן חד . אשמח מאוד לעזרתכם, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5.5 - חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתינה לתשובתכן-תודה!

מיכל
    27/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5 - חרדות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/06/2009

מיכל שלום,
    טוב מאוד שאת עוקבת אחר התנהגות הילדה ורגישה לתגובותיה. אכן נראה שהחרדה החברתית שלה היא גבוהה, אולם היא לא נמנעת אלא כן מנסה להתמודד עם חששותיה - מגיעה לאירועים על אף הסימפטומים הגופניים. ייתכן שלקראת כיתה א' כדאי לכם להיעזר בהדרכת הורים אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים, לעזור לילדה לווסת את החרדה שלה ולהתמודד עם קשייה. רצוי במקרה שאת מתארת, במיוחד לאור התנסות העבר, לפנות לפסיכולוג שמנוסה גם בטיפול במשחק בילדים וגם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שכן רצוי שילוב של שתי הגישות יחד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרחי באך

יפעת
    02/06/2009

מוכר לי מאוד הנושא. תמצית פרחי באך מותאמת אישית מאוד מאוד מאוד עזרה ועדיין עוזרת לנו. מביאה לאיזון וחיסול חרדות.
    שווה לבדוק מטפלת בפרחי באך (אני רקחתי לביתי בת ה3 וחצי בעצמי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו