ילדה שאף פעם לא מרוצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שאף פעם לא מרוצה
    אורית
    26/05/2009

שלום,
    לנו יש ילדה בת 10 שככל שאנחנו מנסים לרצות אותה יותר היא אף פעם לא מרוצה .
    היא תמיד מצפה מאיתנו ותמיד בוחנת אותנו תחת זכוכית מגדלת . אם אנחנו מתיחסים קצת לאחיה בן ה-6 היא מייד אומרת לנו " אה, אותו אתם אוהבים ואותי לא ".
    ואם לדוגמא היא חוזרת מבית הספר לא כלכך מרוצה היא הופכת להיות כעסנית ואפשר לומר "מוציאה עלינו את העצבים שלה " .
    תמיד מעבירה עלינו ביקורת ומשווה אותנו להורים אחרים :" למה בבית אחר היא אומרת לי יש מדרגות ואילו אנחנו גרים בקומה אחת , גם אני רוצה בית גדול ומרווח".
    היא מעולם לא מסתפקת במה שיש לה .
    היא גם תנסה בכל מיני דרכים למשוך את תשומת הלב שלנו אם זה ע"י בכי וצעקות אם זה ע"י כך שהיא אומרת במפורש "עזבו אותי אני בדיכאון".
    אפילו כלפי החברות שלה בכיתה היא מנהלת את אותה מניפולציה.
    למשל אם היא מקבלת ציון שהוא לא מוצא חן בענייה (דרך אגב אנחנו ממש לא מלחיצים בנושא ציונים אני אפילו דואגת להדגיש שהציון לא חשוב לי ושאנחנו לא מלחיצים אותה.).
    אז היא בוכה ומייד כולן באות ועוטפות אותה .
    למה היא עושה את זה ? ומה עושים עם התנהגות כזו מניפולטיבית ?
    אמא מודאגת עד מאוד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאף פעם לא מרוצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף פעם לא מרוצה

ליאת גרוס
    26/05/2009

שלום אורית
    נשמע שבתך מתקשה להתמודד עם כישלון ואינה יכולה לסבול כשלא הכל קורה כפי רצונה. מכייון שתגובותיה מקבלות תגמול חיובי בצורת תשומת לב, היא לומדת שכך משיגה יותר ולכן ממשיכה. עם הזמן הפכה התנהגות זו לחלק ממנה . כמו כן, נשמע שאי באמת חשה לא מספיק אהובה או מוצלחת ועל כן מחפשת הוכחות באופן בלתי פוסק ובלתי יעיל.
    כאשר מתנהגת כך נכון להתרחק ולאמר לה שכשתרגע היא מוזמנת לחזור . כשעושה פוזות, לא לרחם אלא פשוט לחכות שיעבור. אתם לא צריכים לצאת מגדריכם לרצות אותה. זה לעולם לא יהיה מספיק. מותר לאמר לה שלא תמיד מקבלים את מה שרוצים. ככה תתנסה בתסכול, לא תקבל פרס על תגובה שלילית ותלמד להסתפק במה שיש.
    מצד שני, כאשר רגועה חשוב להיות איתה, לבלות איתה, להקרין אהבה, לקבל אותה כמו שהיא (להראות לה שאתם כן מרוצים), להקשיב לה, לדבר איתה, לשתף אותה וכו'. חשוב לתת דוגמא להסתפקות ושמחה ממה שיש. היא זקוקה לתשומת לב. מגיע לה לקבל אותה אבל לא בדרך הזו.
    אם זה לא הולך, והדפוס נמשך או מחמיר. ניתן וכדאי לפנות למספר פגישות של הדרכת הורים.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו