מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנה לפרידה בת חמישה ימיםאלונה26/05/2009
שלום,
בני בן שנתיים, ילד מקסים שכבר ישן בעבר למשך לילה בבית הוריי. בעוד כשבועיים בן זוגי ואני מתכננים טיול בן חמישה ימים. בני ישאר בבית הוריי, מקום המוכר לו היטב. ואולם, הייתי רוצה לדעת איך ניתן להכין אותו בצורה הטובה לפרידה: האם ומתי להתחיל לדבר על כך? מה אוכל לעשות כדי להקל עליו ? האם רצוי לדבר איתו בטלפון? אני חייבת להדגיש כי בני מאוד קשור לשנינו (לבן זוגי ולי) והוא ילד נבון וחם (כך שהוא גם אוהב את סבא וסבתא). אשמח לתשובתכם, אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחמישה ימים
ליאת גרוס26/05/2009שלום אלונה. קודם כל, סעי לשלום וחזרי בשלום. ילדים מתמודדים עם פרידה מההורים למספר ימים, בעיקר כאשר הם עם סבא וסבתא אותם אוהבי ם ובביתם רגילים להיות. גם אם יהיה להם מעט קשה, סביאר שיחזרו לעצמם מספר ימים אחרי שתחזרו .
כדאי לדבר איתו יום יומיים לפני ולהסביר לו שיהיה אצל סבא וסבתא כמו הפעם ההיא ושאחרי כמה ימים אתם תחזרו. חשוב לא לשדר לו מתח או חששות מצדכם לפני הנסיעה. ספרו לו על דברים כפיים שיעשה עם סבא וסבתא. קחי לסבא וסבתא משחקים, ספרים וקלטות שמכיר. אולי אפילו שמיכה שקשור אליה או חפץ מסויים.
נראה לי שעדיף לא לדבר איתו בטלפון כי זה עלול להקשות. את יכולה לנסות פעם אחת ולראות כיצד מגיב.
חשוב - ייתכנו כמה ימים רגישים יותר דווקא לאחר חזרתכם. יש מקרים בהם לוקח זמן לילדים להתרגל אליכם או לחזרה למציאות בבית.אז הם מוציאים את כל המתח שצברו כשההורים לא היו. חשוב לא להתרגש. לתת לגיטימציה לרגשותיו, ולחזור לשגרה.
תהנו מאד בטיול ו... בלי ייסורי מצפון...
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)