מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 10 עם חרד ומדוכאאמא מתוסכלת27/05/2009
שלום רב ! בני הבכור, בן 10, תלמיד כיתה ד. ילד מאוד נבון ומאוד מאוד רגיש. מאז היותו קטן מאוד נוכחנו לגלות שהדימוי העצמי שלו מאוד נמוך, ותמיד השתדלנו (בעיקר אני, לבעלי יש פחות סבלנות ממני) לתת לו הרגשה של חום ואהבה, חיזוקים ועידודים. לעתים, כאשר נתקל בקושי מסויים, או לאחר שאנחנו כועסים עליו, הוא משתמש במילים כמו "אני מכוער", "אני טיפש", לפעמים אפילו "למה נולדתי בכלל, עדיף היה לי למות", "איזה חיים גרועים יש לי" ... ממשפטים אלו אני נלחצת כי גם אני סבלתי מדימוי עצמי מאוד נמוך בילדותי ובבגרותי והנושא קרוב מאוד לליבי. בעלי טוען שזו דרכו של הילד למשוך את תשומת ליבי, אך אני יודעת בתוך תוכי שבעלי טועה ושהילד משדר מצוקה שאין להתעלם ממנה. כתוצאה מהדימוי העצמי הנמוך הוא סובל רבות מבעיות חברתיות, דבר שמשפיע כמובן על מצב רוחו.
ועכשיו הגענו לנושא החרדות ... בני מתלונן על לחצים בחזה ובבטן כאשר נכנס למיטתו, נכנס לפאניקה ורק כאשר אנחנו יושבים איתו בחדר וממתינים עד שיירדם (לפעמים זה יכול לקחת גם מעל שעה) הוא נרגע. אינו מוכן להישאר לבד בבית מעבר למספר דקות, לדבריו הוא מפחד מפורצים וגנבים. נכנס לרעד ושוב מופיעים הכאבים בחזה. אנו היינו איתו בטיפול אצל פסיכולוגית קלינית המטפלת בילדים ובמבוגרים, "שפכנו" המון כסף, ולצערי .... נדמה כי הכל היה לחינם. לא ראינו תוצאות.
המצב כיום הוא מאוד מתסכל, אנחנו כבר נטולי אנרגיות, לא יודעים לאן לפנות ומה עוד אפשר לעשות. מה גם שתמיד יש לנו הרגשה שאחיו הצעיר יותר סובל מחוסר תשומת לב מאחר שאת רוב הזמן אנחנו מקדישים לשיחות ועימותים עם הבן הגדול.
אשמח לקבל את עצתכם, מהו הטיפול הנכון והאפקטיבי ביותר במצבים מסוג זה, מכיוון שעודף זמן וכסף אין לנו .... וכבר בזבזנו המון .... ללא תוצאות.
המון תודה, אמא אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברה שלי היתה אותה הבעיה עם בנה
אמא לבן 527/05/2009והיא היתה אצל מישהי שמטפלת בשיטת NLP ואחרי 3 מפגשים בלבד הילד ממש השתפר.
צריך לבדוק טוב טוב כי יש הרבה מטפלים ולא כולם טובים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אמא יקרה
אמא מתוסכלת02/06/2009באיזה איזור חברתך מתגוררת ? אשמח ללכת למטפל בעל המלצות
אולי במקרה יהיה לי מזל ותאמרי לי ... שבאיזור חיפה / הצפון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד חרד ומדוכא
ליאת גרוס27/05/2009שלום לך
נשמע כי אכן בנך סובל. ייתכן מאד כי חוסר הביטחון, העצב, והחרדות קשורים זה לזה וטיפול נכון יוכל לתת מענה לשלושתם. לצערי איני יכולה לתת עצה קטנה בפורום ולפתור את הכל. אין מנוס מהתערבות מקצועית מעמיקה יותר וכנראה "נפלתם" לא טוב בפעם הראשונה.
אני ממליצה קודם כל לפנות לפסיכולוגית בית הספר. לדעתי אתם זכאים למספר פגישות הדרכת הורים ואולי אפילו טיפול לילד (תלוי בפסיכולוג ובמדיניות השירות בתחנה) - כל זה ללא תשלום. במידה ואינה יכולה לסייע, בקשו ממנה הפנייה לפסיכולוג .
לדעתי האישית, פסיכולוג חינוכי, הפועל בגישה משפחתית מערכתית, תוך שימוש בכלים קוגנטיביים הוא הכתובת הכי יעילה אם רוצים לחסוך זמן וכסף. לא כדאי לפנות (שוב לדעתי האישית) לפסיכולוג שאינו מדריך גם את ההורים (או לפעמים אפילו רק את ההורים).
בנוסף, תאמרי לבעלך כי גם אם הילד אומר דברים אלו על מנת לקבל תשומת לב (וזה בהחלט ייתכן), עצם השימוש בדרך הזו מעידה על קיומו של קושי, אל תוותרי. ניתן לעזור לו בלי להוציא הון .
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
אמא מתוסכלת02/06/2009תודה מקרב לב על התשובה
מערכת החינוך, או לפחות בית הספר אליו הולכים ילדיי, אינה נראית לי כאופציה לצערי הרב.
אשמח לקבל הצעות/המלצות על שמות של אנשי מקצוע אליהם לדעתך יהיה כדאי לי לפנות, באיזור חיפה והצפון.
שוב המון תודה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג בחיפה
ליאת גרוס02/06/2009שלום לך
לתערי אני לא מכירה פסיכולוג באזור הצפון. נסי להעלות בקשתך כשאלה חדשה בפורום, אולי מישהו אחר מכיר.
סליחה, ובהצלחה
ליאת גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)