ילדה בת 4.5 מופנמת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4.5 מופנמת
    נטלי
    27/05/2009

יש לי ילדה בת 4.5 מאד ביישנית ומופנמת.
    אתמול קראו לי מהגן ב-10:00 בבוקר שהילדה עם כאבי בטן ובוכה, הגעתי לגן ולקחתי אותה איתי לעבודה. לפתע נעלמו "כאבי הבטן". ובאיזהו שלב במהלך היום היא אמרה לי :
    "אמא, את יודעת למה בכיתי ורציתי שתבואי לקחת אותי?"
    כי אם X יציק לי גם היום בצהרון יזרוק עליי חול ויתן לי מכה"
    *כשמסתיים הגן היא עוברת למסגרת אחרת בגן הסמוך ושם יש ילד שבאופן קבוע מציק לה. הוא ילד שובב שזו ההתנהגות הקבועה שלו.
    יש לציין שהיא אוהבת ללכת ל-2 המסגרות גם לגן וגם לצהרון, ולרוב היא משחקת עם בנים.
    יש לי מספר שאלות:
    איך מגיבים על מקרה כזה, מה לומר לה?
    באילו דרכים אפשר לחזק לה את הביטחון העצמי?
    והאם זה טבעי שהיא אוהבת לשחק רק עם בנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4.5 מופנמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמציק בצהרון

ליאת גרוס
    27/05/2009

שלום נטלי. מה שעושים במקרה כזה הוא קודם כל לפנות לאחראית על הצהרון ולדרוש שתטפל באותו ילד על מנת שיפסיק להציק. אם לא עוזר יש לפנות (בעדינות בהתחלה) לאמא של אותו ילד ולבקש ממנה שתדבר עם בנה . במקביל אומרים לבתך שיופי שסיפרה ושאם אותו ילד מציק לה שוב חשוב שתספר. כמו כן להמליץ לה להתרחק ממנו ולא לשחק עימו. להבטיח לה שאת ואחראית הצהרון מטפלות בנושא.
    לשאלתך בנוגע לביטחון העצמי אומר כי המקרה הנוכחי אינו מעיד על חוסר ביטחון וכי בגיל זה זה לא מדאיג שהיא מתקשה להתמודד עם ילד גדול חזק ממנה שמציק לה. מעבר לכך חיזוק ביטחון עצמי נעשה ע"י סיפוק של חוויות של הצלחה והתמודדות, לצד חיזוקים חיוביים וזמן איכות הורי.
    ולגבי השאלה האחרונה - זה לגמרי נורמלי שמשחקת רק עם בנים. יש בנות רבות שבוחרות להיות TOM BOY בגיל זה. ברב המקרים הן חוזרות להיות "בנות מן המניין" בהמשך.

מקווה שהילד יפסיק עם הצקותיו
    אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו