מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת במה אצל בת 5עודד28/05/2009
שלום רב,
בתי כמעט בת 5. מקובלת מאוד חברתית ומשתתפת בחוג ריקוד עם קבוצת חברות טובות. היא הולכת הרבה לחברות, ומשתתפת בפעילויות הגן.
למרות זאת, באופן קבוע מסרבת להשתתף בהופעות במסיבות הגן. הילדה יודעת היטב את כל ההופעה (גם קטעים שהיא לא משתתפת בהם), ומשתתפת בגן בכל החזרות. ברגע שמגיע יום המסיבה היא נצמדת אלינו ומסרבת להשתתף.
התופעה חוזרת עכשיו גם במסיבת הסיום של חוג הריקוד- הילדה מסרבת להשתתף למרות שכל חברותיה הטובות משתתפות ולמרות שיודעת את כל המופע בצורה מעולה.
ניסינו לשדל אותה בטוב, "להשתתף איתה" בהופעה, ניסינו להציע הפתעות ופרסים, וניסינו גם באיומים כגון :"שנה הבאה לא תלכי לחוג אם את לא משתתפת בהופעה".
שום דבר לא עוזר- הילדה פשוט נדבקת אלינו ומסרבת לשתף פעולה.
אשמח להבין ממה נובעת התופעה ואיך אפשר לסייע לילדה להתגבר על החשש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת במה אצל בת 5
ליאת גרוס29/05/2009שלום סיוון
ההתנהגות שאת מתארת היא נורמלית ומופיעה אצל ילדים רבים בגיל זה. המקור הינו בושה ואי נוחות להופיע בפני אנשים רבים. יש ילדים שרק מחכים שיראו אותם ויש כאלו שהדבר מביך אותם. אני מאמינה שבטקס של בי"ס בכיתות ב'-ג' זה כבר יעבור אבל עד אז נכון לכבד את תחושותיה ולא ללחוץ עליה. למרות שמאד כיף לראות את בתך מופיעה ולא נעים מהסביבה להסביר שמתביישת כדאי לוותר לה בשלב זה. העובדה שאפילו פרסים לא עזרו מוכיחה עד כמה המבוכה חזקה. זוהי מבוכה טבעית ולא תוצאה של חוסר ביטחון הדורש טיפול.
חשוב לתת לה להיות בחזרות ולאפשר לה לבחור אם להופיע או לא - בלי לחץ. אל תשכחי שהמטרה היא ההנאה שלה ולא שהפיכתה לרקדנית.לא מומלץ לאיים שלא תרשמו אותה לחוג בשנה הבאה. היא נהנית מהחוג רק לא רוצה להופיע. תנו לה. מגיע לה. לא ?
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
