מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היתכן,ילד בן 13 הסובל מדיכאון?רחל30/05/2009
שלום רב.
בני בן ה-13 סובל מצורת התנהגות הקשה לנו לפיענוח.
ככל שהשנים עוברות המצב רק מחמיר.הוא מסתגר כל שעות היום בחדרו החשוך מול המחשב והטלויזיה.כשחברים קוראים לו לפעמים להצתרף הוא מסרב בתוקף.בחופשות הוא לא מעוניין ללכת לבריכה או לים או בכלל "להתאורר". כשהולכים לבקר בני משפחה הוא מסרב להצתרף.
הוא לא מרבה לאכול.כש"מציקים" לו הוא לא מוכן להקשיב. כשהלכנו עימו לפסיכולוגית נודעת ולא חסכנו בכסף הוא סירב להוציא מילה והיא אמרה שאין לה דרך להגיע אליו.רשמנו אותו לחוג שחייה עם מורה פרטי אך גם זה לא עזר.
הילד נותר מופנם,מבודד,ולא מוכן "לזרום" או להבין ששנותיו היפות והילדות שלו חולפת ביעף.
אנו כהורים מוכנים לנסות הכל על מנת לשנות את המצב.
יש כאלה הסבורים שאולי הילד הומוסקסואל ומכאן נובעת התנהגותו,המשפחה הקרובה חושבת שהוא פשוט לוקה באי יכולת לתקשר עם הסביבה.הילד גדל בצל אחים כריזמטיים הגדולים ממנו בכ-10 שנים,הייתכן שבגלל שהוא הצעיר הוא הרגיש "בחוץ" כל חייו?
אילו דרכים אפשר לטפל בילד כזה ומה לדעתכן הסיבה להתנהגות זו?
האם ייתכן שהילד סובל מדיכאון גדילה או שהוא פשוט לא יודע איך לצאת מהבועה המבודדת אליה הוא קלע את עצמו? המליצו לי על טיפול עם הילד דרך סוסים.
האם זה באמת יכול לעזור?האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור?
אנא אנא עזרו לי למצוא קצה חוט או שיטות לטיפול בבעיה
בתודה מראש,
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים רגשיים לבן 13
ד''ר שירי שדה שרביט01/06/2009רחל שלום,
את מתארת בעיה פסיכולוגית מאוד קשה וארוכת שנים, הפוגעת בתפקוד היומיומי של בנך.
המסר שלי אלייך, לבן זוגך וליתר המשפחה, הינו אל תוותרו!!!! הילד מאבד את החיים שלו, ואין לכם את הפריבילגיה לעמוד מנגד.
הכרחי ביותר לפנות שוב לפסיכולוג וגם להערכה פסיכיאטרית (רצוי שיתוף פעולה בין שני המטפלים) - להבין יותר טוב מה קורה לו, באיזו בעיה מדובר, וכיצד ניתן לעזור. במידה והילד לא ישתף פעולה, הכרחי ביותר שאתם תמשיכו בהדרכת הורים ובהדרכה של המערכת החינוכית ע"י הפסיכולוג. לא הייתי עוברת בין סוגי טיפולים ומטפלים, ללא הבנה מעמיקה של הבעיה טרם ההתערבות הטיפולית. אדגיש שוב שפעולה מהירה בעניין היא קריטית להחזרת הילד להתפתחות תקינה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת קבוצת תמיכה
אלה01/06/2009הבת שלי נמצאת בטיפול פסיכולוגי ותרופתי נגד חרדות. אני מחפשת קבוצת תמיכה להורים של ילדים עם חרדות (בצפון או באינטרנט).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)