דחוף ביותר- ילד במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחוף ביותר- ילד במשבר
    ש.מ
    30/05/2009

שלום רב,
    הנני גרוש מזה כ- 10 שנה לערך, שלאחר הגירושין המשכתי לחיות עם גרושתי באותו הבית, משיקולים כאלו ואחרים ובעיקר למען הילדים, אך ללא מערכת יחסים עימה וללא תקשורת, למעט מריבות קשות וישיבה יחד בחגים וערבי שישי.
    לי ולגרושתי שני ילדים האחד כבן 11 והשני כבן 20.
    לפני כחצי שנה לערך החלטתי לעזוב את הבית ולעבור ולהתגורר עם בת זוגתי בשנתיים האחרונות. חשוב לי להדגיש כי לא שיתפתי את הילדים במערכת היחסים עימה וגם לא הסברתי את עזיבתי שכן חששתי מלפגוע בהם.
    מאז עזיבתי את הבית, נפגשתי עם ילדי (בעיקר עם הילד הקטן) מידי יום ביומו והייתי עימם בקשר מצויין.
    לפני שבוע לערך פגשתי את הילדים במסעדה לארוחת שישי והם החלו לבכות ולדרוש ממני לחזור הביתה, הילד הגדול הסביר לי כי בני הקטן מצוי במשבר, מסרב ללכת לביה"ס, חלה גם התדרדרות בלימודים (מדובר בילד מחונן), הילד עושה פיפי במיטה בלילה, מתעורר מתוך שינה וצועק "אבא" ועוד התנהגויות שמעידות על משבר שהילד עובר.
    אני נמצא בדילמה קשה, שכן מחד אני נמצא בזוגיות שטוב לי בה ומאידך עומדים מולי ילדי שעוברים משבר בגלל עזיבתי את הבית ואני מעוניין לדעת, האם כדאי לי לחזור ולהתגורר בבית עם הילדים, זאת על מנת לעזור לבני הקטן להתגבר על המשבר ובמקביל אף לקחת אותו לשיחות אצל פסיכולוג? האם החזרה שלי הביתה עשויה ליצור בעיה קשה עוד יותר? האם כדאי לי להיכנע לרצון הילדים, אשר למענם אסכים לעשות הכל, גם אם הדבר כרוך בויתורים בחיי האישיים?
    חשוב לי להדגיש כי יש לי תחושה, כי גם לגרושתי, יש יד בדבר, שכן היא מנסה בכל דרך להחזיר אותי הביתה...
    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי זאת בשל הדחיפות ובשל מצבו של בני הקטן.
    תודה ש'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר- ילד במשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים והשפעותיו

נעמה סבג שמש
    31/05/2009

שלום לך,

מן הכתוב לא ברור לי אם בנך ידע שאתם גרושים בכלל.
    וגם אם ידע, המשמעות אינה ברורה כל עוד אתה עדיין גר בבית.

אין שום סיבה שתחזור הביתה לאור המצב שנוצר. יש לך חיים אחרים. מה שכן, ברור שלילד מגיע הסבר ברור ושיתוף בהחלטותיך ובחירותיך. בנוסף, צריך להיות לו ברור שלא משנה מה יקרה- את אבא שלו, ואפילו אבא בתדירות כמעט יומיומית.
    הייתי כן מערבת איש מקצוע שינחה אותך ואת הילד איך להתמודד עם המצב החדש.

הילד כועס, ומהעיניים שלו, בצדק. זו חוויה לא פשוטה.
    עם כל אהבתך, אל לך להכנע, כי לא עשית שום דבר רע. מה שעליך לעשות הוא להבהיר ולשתף במצב האמיתי. מדובר בילד גדול שיכול להבין, גם אם בתחילה לא ירצה לקבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    31/05/2009

אני מודה לך על התשובה המהירה... ומעריך את עבודתכם הנאמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו