ילד בן 8 - תמיד כועס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 8 - תמיד כועס
    אורה
    31/05/2009

שלום.
    מהיום שבני נולד היו לו כעסים, וזה הפך לדרך חיים לכל המשפחה. זה מתבטא במאמץ להעיר אותו בבוקר בלי שיכעס או יסרב לקום, זה מתבטא במקלחת בערב כשאינו רוצה לשתף פעולה, זה קורה, כשאינו רוצה ללכת לבית הספר, לדבר על שעורים או לאפשר למישהו אחר לצפות בתחנה שונה בטלויזיה.כלומר צריך לחיות בין הטיפות בתקווה שהיום יעבור בשלום בלי שהילד יתרגז.
    הבעייה שסבלנותי פקעה וכל כעס שלו מביא אותי לכעס חזרה. ביום שבנעימות זה לא מסתדר ואני חשה חוסר אונים נוראי שלא ניתן לטפל בזה. לפני שנתיים טיפלתי בו בתרפיה באומנות ואני לא יודעת עד כמה זה עזר. זה מן תקופות של טוב ותקופות של כעס. אני חייבת לציין שמידיי פעם ישנם ימים שהוא טוב ואז הוא מלאך מושלם.מה עושים כדיי לא להשתגע מהמצב? והאם אפשר לטפל בזה? העימותים מתסכלים ורק מחמירים את המצב.אשמח לתשובתכם.אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 - תמיד כועס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות וגבולות

נעמה סבג שמש
    01/06/2009

אורה שלום,

נשמע שהבעיה אינה דווקא שסבלנותך פקעה, אלא העובדה שהיתה לך סבלנות רבה מידי ואיפשרת את המצב מזה שנים.

כהורה, אין מצב כזה שאת זו שהולכת "בין הטיפות" ומשתדלת לא להכעיס. ילד צריך משמעת וגבולות! כדי לכעוס פחות, כדי להיות סבלני, כדי לא להיות חרדתי ותוקפני, כדי לדעת שמצפים ממנו, מאמינים בו ומעריכים אותו, כדי לדעת שיש מי שיעצור אותו כדי שייך לאיבוד.

צריך להיות סדר. ההורה הוא הורה ואינו שווה מעמד לילד.

את מוזמנת לקרוא באתר זה מאמרים שלי בנושא גבולות וסמכות הורית ולעיין באתר שלי בכתבות שפורסמו באמצעי התקשורת בנושא.

מאד חשוב להתחיל ולטפל בבעיה בהקדם. הבעיה היא בראש ובראשונה שינוי בהתנהלותכם.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו